Varje dag tar jag några extra djupa andetag och syresätter min kropp

Varje dag tar jag några extra djupa andetag och syresätter min kropp – dagens affirmation

Än en gång vill jag hylla yogan. Det är verkligen häftigt vad den gör med en. Det är som en drog, fast en hälsosam och nyttig drog. Jag är beroende och vill bara ha mer och mer. När jag läste dagens affirmation var det yoga det första jag tänkte på. Jag tänker dock inte skriva så mycket om yoga idag. Yoga är kanske inte för alla, vad vet jag. Många tycker att det verkar vara flummigt. Vet du, det tycker jag med. Men. Jag älskar att försöka slå sönder mina fördomar, varav jag såklart testade den där yogan en gång och blev fast. Det har varit en process, jag fastnade inte direkt men nyfikenheten bara växte och jag vill veta och lära mig så mycket mer om den världen. Jag och en vän har precis bokat ett yoga- och dansevent i månadsskiftet oktober/november. Det låter galet flummigt och jag ser med spänning fram emot vad den helgen kommer att öppna för dörrar hos mig. 

Återhämtning, det är bland det bästa vi kan ge vår kropp. Den kraschar ganska snabbt om vi inte tillåter oss att vila mellan all påfrestning vi utsätter kroppen för. Jag anser mig ha koll på både kost och träning men återhämtning. Det är det jag tycker är svårast, att tillåta sig själv att stanna upp och antas lite extra. Jag har oftast svårt att bara släppa allt men med hjälp av andningsövningar, kommer jag relativt snabbt ner i varv. Jag delar idag med mig av två olika, testa och se vem som passar dig bäst.

hämta (21)

Övning 1 – Andas in och räkna till 4. Håll andan medan du räknar till 4. Andas ut och räkna till 8. Gör detta så länge du har tid och lust, 1 minut, 5 minuter, 60 eller 120 minuter. Det avgör du. Gör det som passar dig bäst ju där och då.

Övning 2 – Andas in och räkna till 4. Andas ut medan du räknar till 4. Gör detta så länge du har tid och lust, 1 minut, 5 minuter, 60 eller 120 minuter. Det avgör du. Gör det som passar dig bäst ju där och då.

Båda övningarna går att göra ståendes, sittandes eller liggandes. Välj det som passar dig bäst. Tänk på att inte korsa armarna (det blockerar hjärtat). 

Har du inte gjort det förut, är det dags att ta några extra djupa andetag som syresätter din kropp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s