Vad är yoga?

Yoga, vad är det? Det är något jag länge frågat mig, än har jag inte riktigt förstått det. Men. Jag är tacksam att jag vågar testa och undersöka vad det är för något. Ett litet steg i taget. Än håller jag mig hemma på min matta och med hjälp av Yogobe. Kruxet att utföra yoga hemma, som nybörjare är att jag inte vet om jag gör rätt eller fel. Jag tänker att om jag går på pass med en instruktör (heter säkert något annat med ”yoga-ord”), kan jag få hjälp med att hitta positionerna och få små tips för att komma vidare i min yoga. Funderar i skrivandets stund att kolla upp vad det kan finnas för studios här i närheten. Är det någon som rekommenderar någon bra yogastudio på Södermalm, tar tacksamt emot tips.

Jag använder mig som sagt än så länge av Yogobe. Tycker det är ett fantastiskt bra och lättsamt sätt att testa och leka där på mattan. Jag har som fått en liten förkärlek för Johanna Andersson, hon utstrålar något som ger mig ett lugn och global yoga känns som ”min grej” just nu. Jag vill passa på att lyfta hennes sekvens, Global Yoga Chakra. Gjorde den för första gången i morse. Under passet hände det en massa saker i mig, häftigt. Med blandade känslor vill jag veta mer, ta reda på vad yogan kan göra för mig. För att jag tror att den kan vara verktyget jag saknat. Jag älskar att vara på mattan, hjärtat början slå i en mer harmonisk rytm så fort jag rullar ut den. Vill ha mer, mer och mer! 20140816-121938-44378810.jpg

Susanne + yoga = sant

 

Annonser

2 thoughts on “Vad är yoga?

  1. Jag har yogat länge och måste säga att instruktörerna på Yogobe är riktigt duktiga på att få med det man brukar glömma bort. Ska du gå på studio se till att gå där det finns tid och intresse för att komma och rätta till. Alla gör inte det. När de väl ”petat” ett par ggr början man känna igen känslan och kan gå efter den.

  2. Vad glad jag är att jag hittade din blogg via beyoga365 på fb! Jag känner igen mig så mycket i det du skriver, om träning, yoga, att bli sjukskriven (också pedagog, hmm) och hitta en väg tillbaka, eller snarare en bättre ny väg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s