Mitt livs bästa sommar!

En sista gång för denna sommar sitter jag på altanen hos min syster, blickar ut över det öppna landskapet och den spegelblanka sjön. Det börjar bli mörkt ute, den enda ljuskällan jag har är från massor av ljus på bordet (och från skärmen på datorn). Imorgon är det dags att rulla söderut, hem till min lägenhet där mitt i storstan. Jag blir alltid lite sentimental dygnet innan jag ska åka tillbaka, lämna mitt Norrland för en stund. Per automatik börjar jag reflektera över semestern i norr. Det räcker med fyra små ord som beskriver just denna semester. Mitt livs bästa sommar! För första gången, i hela mitt liv tror jag, har jag varit bekymmerslös. Jag har uppskattat varje dag, varje stund jag haft med familj och vännerna. Det är så mycket kärlek att det nästan gör ont! Jag skulle kunna börja fundera och analysera på varför just denna sommar är mitt liv bästa. Men. Det är ju onödigt. Jag känner att för första gången, har jag tillåtit mig vara där jag är, oavsett känsla inom mig. Det har infunnit sig ett lugn inom mig som jag tidigare aldrig känt. Kanske det handlar om att jag blir mer och mer trygg i mig själv, vad vet jag. Jag stortrivs med detta lugn vilket fall. Hormonerna flyger som vanligt hit och dit i kroppen, det är ok. Att jag haft mitt livs bästa sommar handlar inte om att jag har skrattat och haft fullt ös och gjort en massa roliga saker hela tiden. Det är snarare tvärtom, visst har jag skrattat väldigt mycket men jag har även låtit tårarna fått ta plats ibland. Framför allt har jag tillåtit mig att bara vara, att det har varit ok att inte har något inplanerat på helgen, att inte hänga på krogen varje onsdag och lördag. Jag har som inte varit intresserad av det. Istället har jag umgåtts med mina närmsta vänner och med min familj. Vill man ha kvalité eller kvantitet? När någon frågar mig vad jag har gjort i Norrland i sommar, blir mitt svar kort – bara varit.

hämta (20)

Igår var jag på dans i Umeå, egentligen var jag för trött men danssuget övertalade mig. Efter någon timme höll jag på att somna, jag satt därför sista 1.5 timmen och bara tittade på när alla dansade och bandet som spelade och busade på scen. Det är en ganska lång tid när man är trött. Igår var det inte det. Jag njöt varje minut. Jag satt där på bänken med ett ständigt leende på läpparna. Jag är lycklig. Jag mår bra. Jag trivs så otroligt bra med mig själv och mitt liv. Jag älskar mitt liv. Det bästa av allt, jag har bara mig själv att tacka. Genom att jag tar ansvar för mitt liv och mig själv – skapar jag det liv jag vill leva. Det tar tid, inte att glömma, det är en never ending story.

Jag tror att jag har börjat finna mitt sätt för att känna det där lugnet inom mig. I sommar har jag börjat yoga. Jag har sedan över ett år tillbaka gjort solhälsningar varje morgon men nu under semestern har jag yogat med varje dag, ibland flera gånger om dagen. Jag har länge varit skeptisk till yoga och sagt att det där är inget för mig. Men tänk så fel jag kan ha. Jag älskar det! Det är både utmanande och avslappnande. Det kan ju inte bli bättre, jag lär mig en massa nya saker om mig kropp, fysiken förbättras, jag blir smidigare och det bästa av allt är att det finns så galet många olika typer av yoga. Det finns alltså något för de flesta smaker. I like it! Favoritplatsen i sommar har varit nere vid sjön, tillbringa en stund på mattan i solnedgången, det är verkligen balsam för själen.

20140807-234316-85396099.jpg

Idag känner jag harmoni och balans inom mig och i mitt liv. Jag vet att allt i livet svänger upp och ner. Jag ser med spänning fram emot hur jag kommer att reagera väl hemma i min lilla lya, helt själv utan varken min syster, hennes karl eller min älskade systerdotter som jag bott hos hela sommaren. Jag vet hur det brukar bli, hur jag brukar reagera. Jag tänker att denna gång ska det bli annorlunda, denna gång kommer jag inte att falla så djupt som jag brukar. Såklart kommer det att bli tomt och sakna dem kommer jag garanterat att göra. Men. Då kan jag blicka tillbaka till denna sommar och känna all kärlek som finns i mitt liv, känna tacksamhet över kärleken.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s