Min kropp är frisk och stark

Min kropp är frisk och stark – dagens affirmation

Vi föds i en kropp och vi kommer bo i den resten av livet. Visst kommer den förändras med åren, därför är det viktigast du tar hand om den på så bra sätt som du kan. Hur gör du detta? Alla är vi olika och något som är bra för mig kanske inte funkar lika bra för dig. Det finns ett sätt och det är att testa sig fram.

hämta

Jag älskar att testa och experimentera som jag kallar det, med allt inom kost och träning. Att röra på mig, svettas och känna att kroppen är helt slut efter en timmes fysisk aktivitet av något slag är underbart. Det är det som får mig att vilja fortsätta. Jag taggas av att sätta upp mål, både långsiktiga men framför allt korta mål. Mitt närmsta träningsmål är att jag ska kunna stå på händer innan årsskiftet. Jag vill göra det sakta och säkert, använder mig därför av yogan. Än jobbar jag på att bygga upp bålen för att orka hålla balansen, huvudstående klarar jag rätt bra nu. Det blir stabilare och stabilare. Var sak har sin tid, så låt det ta den tid det tar. Jag tränar på detta varje gång jag besöker gymmet, som belöning efter att ha slitet. Bästa kombon är ju att blanda nytta med nöje. Nu är visserligen all form av träning rolig och ett nöje men att få leka och sprattla lite med benen på mattan efter är något som gör att jag går med ett leende från gymmet varje gång.

Jag har börjat tillföra mer och mer yoga in i vardagen, kan inte påstå att jag funnit min ”typ” än. Jag testar olika pass och blandar hejvilt. Jag använder mig av Yogobe, Johanna Andersson och Milla Floryd är alldeles fantastiska. För tillfället kör jag mest deras videos.

Hälsa för mig är träning (fysisk och mental) samt kosten. Jag behöver bra kost för att kunna ge min kropp de bästa förutsättningarna för att klara av allt jag vill att den ska göra. Från att levt på bröd, pasta och mejeriprodukter, åkt på förkylning efter förkylning, haft en väldigt besvärlig mage till att idag uteslutit allt gluten och mejerivaror från min kost. Visst kan jag ibland för cravings men jag tycker inte att det är värt att utsätta kroppen för sådant som den inte är gjort för. Än en gång vill jag peka på att alla är vi olika och jag kan ju bara tala för mig själv. När någon berättar att de har problem med magen, brukar jag rekommendera att testa att först och främst plocka bort gluten ur kosten i 1-2 månader för att se om magen och kroppen blivit gladare. Hittills har jag inte fått höra motsatsen.

Idag har jag en frisk och stark kropp som klarar av stora påfrestningar vill jag påstå. Jag har lärt mig att lyssna på min kropp och att tolka dess signaler, främst när det gäller återhämtning. Om jag inte lyssnar säger kroppen ifrån på ett tydligt sätt genom feber, förkylning, trötthet o.s.v. Kroppen är fantastisk, den förtjänar all kärlek och uppmärksamhet från dig. Ta hand om din kropp, du har ju bara en.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s