Augusti – nytt tema

Den här boken som jag får affirmationerna ifrån är bara så galet bra. Jag hoppas kunna finna en för  år 2015 när väl tiden är inne för det. Hur som, augusti och nytt tema – H.Ä.L.S.A. Vad mer behöver jag säga? Det ska bli skoj att jobba med detta tema och se vad det kan göra för gott.

Hälsa. Hälsan tänker man inte så mycket på när man har den. Det är när den sviktar eller när man råkat ut för något som man inser hur lyckligt lottad man är, när man vaknar upp på morgonen och obehindrat kliver upp ur sängen. Hur tänker du kring hälsa? Vill du testa att vara vegetarian, komma igång med vardagsmotion, komma ihåg att dricka vatten, meditera, utöva en stund mindfullness varje dag eller dricka bladgröna drinkar? Har du tänkt på att när du omsorgsfullt tar hand om dig själv och din kropp, sänder det små subtila signaler till dig själv om att du är värd att tas om hand vilket i sin tur stärker självkänslan?

hämta (19)Det sägs att det tar 21 dagar att skapa en ny vana. Låt oss testa!

Veckans uppgift blir att fundera och skriva ner vad du gör redan idag som är bra för din hälsa. Fundera även på vad du kan göra för att må ännu bättre. Därefter väljer du ut något ur svaren som du vill arbeta vidare med. Det kan du sedan arbeta dagligen med resten av månaden – det vill säga 21 dagar. Det kan alltså vara vad som helst, stort som smått. Du bestämmer. Jag tror dock att det kan vara klokt att tänka litet, ha i tanken att du ska öva på just denna sak varje dag hela månaden.

Som vanligt kan du även fundera på att sätt upp en utmaning för denna vecka, att någon gång under veckan ska jag…. och bestäm dig att det måste utföras innan veckans slut. Det kan vara en liten som stor utmaning, det är upp till dig. Har du något du ser fram emot, veckans goda stunder? Skriv ner dem också. Fundera även på något som du vill/ hoppas/ önskar ska hända i veckan. Det kan vara allt från väder, till händelser, möten eller mål som du hoppas nå. The sky is the limit! Dessa tre ”punkter” skriver jag ner inför varje ny vecka. Det är både intressant och roligt att kolla tillbaka och se hur det har blivit, vad som gjorde att det blev som det blev och så vidare.  

Annonser

1 thought on “Augusti – nytt tema

  1. Hej Susanne! Jag hittade din blogg när jag googlade på Leva livet 2014! Det är jag som gjort leva livet 2014 och jag tycker du skriver så grymt bra tankar kring temana och jag blir oerhört inspirerad av dina tankar kring affirmationerna och mer eller mindre allt du skriver. Mycket inspirerande blogg! Tack!:)

    Allt gott!
    Karin Eriksson
    vardagslycka.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s