Sommar, semester och träning?

Att träna under sommaren är ju egentligen det optimala. Allt blir så lättillgängligt och enkelt om sommaren. Sköna, svala kvällar, ofta finns skog och natur i närhet och så vidare. Visst låter det logiskt? Det är det men ack så svårt att få till någon rutin i träningen så här års. Jag har länge velat komma igång med löpning men har inte varit tillräckligt sugen antar jag. Nu i sommar, väl i Norrland bland skog och natur har motivationen kommit till mig. Det hela började med att jag tittade på ett tv- program som finns på SVTplay, Svett och Etikett heter det. Det är en serie i åtta delar, där en träningstokig kille vid namn Kalle Wahlström testar att bli extrem i olika sporter. Det kanske låter lite flummigt, men jag rekommenderar varmt att gå och kika på serien.

hämta (18)

Programmet erbjuder en kul, varm och oerhört glädjande inblick i några av vår tids största träningstrender. Med självdistans och glimten i ögat kastar sig Kalle in i olika idrotter, allt från bodybuilding till dans och löpning. Han visar hur extremt det kan vara, hur ohälsosamt elitidrott oftast är och hur dess utövare viger sina liv åt att bli bäst på just deras grej. I programmet visar Kalle att det finns de som väljer att gå in 110% för sin idrott, väljer bort allt annat i livet och satsar allt på att vinna titlar. OCH han medger att det faktiskt är helt ok att göra det. Om du väljer att investera allt under en längre tid går det att uppnå otroliga resultat och pressa kroppen bra mycket  längre än vad som anses vara ”normalt”. Samtidigt förklarar Kalle på bästa tänkbara sätt att bara för att du vill träna och hålla igång din kropp behöver du inte ha de senaste träningskläderna, leva på bara torsk och broccoli eller spendera varje vaken timme med att justera detaljer för att slå världsrekord. Det räcker faktiskt  med att träna för att det är kul och för att du gillar att utmana dig själv lite extra nu och då. 

Ja, det går inte annat än att älska den där mannen! Träning ska vara roligt. Finns inte glädjen kommer du aldrig fortsätta med det i längden. Träning ska inte vara något du gör en period, utan något du väljer att göra resten av ditt liv för att du mår bra och blir glad av det. När du funnit den känslan i din tärning, då har du hittat rätt. Så mitt tips idag är att testa någon ny typ av träning som du inte testat förut och är nyfiken på. vem vet, du kanske kan komma att älska det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s