Vi är ju bara människor

Jag är en riktig tänkare, en grubblare utan dess like. Idag har jag gått och funderat på det här med personlig utveckling, min blogg och hur jag jobbar med den. Jag funderar på det jag skriver. Jag skriver alltid direkt ifrån hjärtat, tanken, det som kommer upp just nu. Jag skriver ibland att det känns som att jag landat, att jag verkligen börjar se effekt av alla dessa affiramtioner och allt som jag jobbat detta år hittills. Vissa stunder, dagar känns det jag skrivit som ren bullshit, att jag ljugit, att jag bara hittat på för att det ska låta bra. Dessa dagar när det känns som att jag står och stampar på ett och samma ställe, jag ser hur jag hamnar i gamla mönster och börjar smått trampa på mig själv.

images (47)Alla dagar är inte tiptop, frid och fröjd och en dans på rosa moln. Så är det med livet och det kommer nog alltid att vara så. Jag vet att det är en never ending story att jobba med sig själv, det tar liksom aldrig slut. Ibland går det lätt och ibland är det tuffare. Det går upp och ner, precis som allt här i livet.

Om jag är riktigt ärlig mot mig själv så vet jag att det har hänt jätte mycket på den mentala biten, det är bara att jag glömmer bort det ibland. Det är ju faktiskt så att idag kan jag släppa saker mycket lättare, jag kan lättare välja vad jag lägger min energi och jag vågar vara mer öppen mot både nya människor men även för nya saker. Ibland går det mindre bra, då faller jag men jag låter mig inte falla så långt som jag gjorde innan jag började denna resa.

När jag har de där mindre bra dagarna är det lätt att jag trycker ner mig själv, att jag nedvärderar mig själv. Det är så lätt att tänka, duger inte jag? Jag blir så arg på mig själv när jag gör det, för att jag är ju bra precis som jag är. Jag är ju världens grymmaste brud ju!

20140723-234831-85711545.jpg

Att vara i denna process som aldrig stannar, som aldrig tar slut är ibland rätt tufft. Tänk så enkelt det skulle vara om jag aldrig började med allt detta. Vad vet jag men ibland önskar jag att jag bara fick va så där obrydd, omedveten om allt som händer och sker inom mig och vad allt jag gör och säger kan ha för påverkan på andra.

Nu har jag varit rätt negativ. Det är inget konstigt med det, jag tror det är viktigt att låta sig vara i den känsla som infinner sig här och nu, att vara i den en stund. Nu har jag varit i min känsla en stund. Det är dags att släppa taget om den och göra något som skapar en bättre, gladare känsla. Vi alla måste få vara precis som vi känner oss, men bara lite, bara en stund. Känn känslan, acceptera den, ta hand om den och säg hejdå till den. Dessa fyra steg använder jag mig av väldigt ofta. Det finns inget tidsbestämt med stegen. Det är du som bestämmer det. Vissa känslor är svårare att acceptera och sedan släppa medan andra gånger går det både snabbt och lätt. Det är ok att det är så. Det viktiga är att inte stanna kvar allt för länge i den så att det blir en ond nedåtgående spiral som oftast är jobbigare att ta sig ur.

Ett sista tips denna kväll gällande att bryta tankemönster och de fyra stegen. När jag har tagit hand om känsla och det är dags att släppa den, behöver jag göra något som får mig att lägga fokus på något annat. Det som lättaste får mig att komma på andra tankar och där jag kan få perspektiv på saker och ting är när jag tränar, då måste jag lägga all min fokus, all min koncentration på det jag ska utföra. Jag har börjat ta in yoga mer och mer i mitt liv och börjar lite smått förstå vilken fantastisk effekt den har på både kropp och själ. Att bege mig ut på en löptur i skog och natur är också ett bra sätt att ta det sista steget på trappan. Det finns såklart många olika sätt för att komma in i en annan sinnesstämning. Det finns något som passar alla, vad som är rätt, passar dig bäst vet bara du. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s