Jag känner mig tacksam och väljer att vara lycklig

Jag känner mig tacksam och väljer att vara lycklig – dagens affirmation

Att vara lycklig, är det en känsla vi kan välja att ha? På något sätt tror jag det. Vi kan med träning kontrollera våra tankar, när vi kan det går det även att välja vilken känsla som ska stanna kvar i kroppen. Hur man gör har jag inte kommit på än, inte riktigt. Jag håller på att experimenterar för fullt. Det jag upptäckt hittills är att det blir vad du tänker.

Om jag tänker att jag är ledsen och nedstämt, kommer jag känna så. Ibland går det inte, jag har inte lyckats med det än i alla fall, att vända tanken. Ibland måste vi ju få känna oss låga med. Jag tror att det är viktigt att låta sig vara glad och ibland ledsen. Om vi alltid ska gå omkring och vara glada och positiva, hur ska vi då kunna se tjusningen i det? Jag kan bara prata för mig själv men gissar att vi är fler som känner och tänker som mig.  Jag behöver både dalar och berg för att kunna uppskatta livet när det är som bäst men även i dalarna. Konsten är att inte hamna i de djupaste dalarna och fastna där.images (46)

Jag fick till mig ett verktyg för någon vecka sedan, ett mentalt verktyg som går att använda i stort sett vilken situation som helst. Låt oss kalla det ”Varför”. Det är enkelt att använda och går ut på att ställa frågan varför när du hamnar i en situation som du inte vet riktigt hur du ska göra och förhålla dig till. Ställ minst fem varför och svara på dem. För att göra det lite tydligare, här kommer ett exempel.

Jag vill ha fler vänner.
VARFÖR?
För att jag tycker att jag har för få.
VARFÖR?
För att de jag har har jag inte något utbyte av längre.
VARFÖR?
För att vi tänker så olika.
VARFÖR?
För att vi vuxit ifrån varandra.
VARFÖR?
För att vi utvecklats och skapat olika intressen åt olika håll.

Oftast räcker det med fem frågor, ibland behövs fler och ibland färre. Eftersom detta är ganska nytt för mig så experimenterar jag som en tokig med det just nu. Det är intressant hur tydligt en svår sak helt plötsligt blir så enkel. Jag upplever att det är lättare att få ett annat perspektiv på en situation och samtidigt kunna ta ställning till hur jag vill göra med den framöver. Jag tror dock att även här är det nödvändigt med en balans. Ibland kanske det är bättre att bara låta en situation vara precis som den är. Det är ett ställningstagande du bör ta innan du använder verktyget eller ha med dig i tanken att du behöver faktiskt inte göra något åt denna situation än om du kommer fram till något helt annat än den första tanken. Det är bara du som kan avgöra det.

Jag tycker att jag lättare kan släppa tankar med hjälp av verktyget. Jag kan på så sätt välja att lägga mitt fokus på något som tar mindre energi, ger mer energi och något som gör mig lycklig. Genom att beta av och välja vilka tankar jag lägger fokus på skapas lättare ett inre lugn, på så vis kan jag lättare uppskatta och glädjas åt det som finns runt omkring mig här och nu. När jag blir medveten om all kärlek som finns i mitt liv, allt det fina och vackra jag har skapat just i mitt liv, känner jag mig tacksam och det liksom bubblar till i kroppen av lycka. Ja, jag känner mig tacksam och väljer att vara lycklig.

Det är de små sakerna i vardagen som gör stor skillnad i livet. Uppskatta det som finns i ditt liv just nu, idag, här och nu. Du är upp till dig hur du vill må, du bestämmer över ditt liv. Det blir vad du gör det till. Jag vill rekommendera att fylla livet med skratt och kärlek. Det är bland det finaste vi kan dela med varandra. Våga lita på dig själv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s