Jag älskar livet

Jag älskar livet – dagens affirmation

Sommaren visar sig från sin bästa sida och jag tar tillvara på var stund, varje dag som solen lyser. Har tidigare i sommar inte riktigt fått ihop tiden till att skriva och jobba med affirmationerna så mycket som jag skulle ha velat. Denna vecka har jag däremot tillbringat dagarna på stranden och vad passar bättre då än att ägna mig åt att skriva lite. Jag älskar denna lilla stund. Den har som blivit helig. Min alldeles egna tid. All tid i mitt liv är visserligen min egen men just denna stund delar jag inte med någon, inte under skrivandets stund i alla fall.

20140711-175603-64563921.jpg

Livet. Är inte livet härligt så säg. Det bästa med livet är att det blir vad du gör det till. Det kan låta tjatigt och krystat, men det finns bara en som bestämmer om ditt liv och det är du som bär ansvar för att nå dina mål och skapa det liv som du vill ha. Rom byggdes inte över en natt, att skapa det liv du vill leva kräver både tid och tålamod. Livet har så mycket att ge om du är villig att ta emot. Livet är inte en dans på rosa moln, inte en enda lång raksträcka. Det kommer ständigt att dyka upp hinder och motstånd. Utmaningen är hur du väljer att hantera dessa, hur du väljer att jobba med dem och med dig själv. Alla är vi olika. Vissa människor förändras aldrig, hör jag ibland någon säga här om dagen. Jag har funderat lite på det, är det verkligen så? Är inte vi människor ständigt i förändring? Allt som händer och sker i vårt liv påverkar oss och det borde innebära att vi försöker anpassa oss till situationen? Hur vi gör det är väldigt individuellt, tror jag. Livet handlar om inställning, vad har du för inställning till livet? Jag säger som Gunde Svan, ingenting är omöjligt. Jag tror att med vilja och en dos envishet kan du nå alla mål och drömmar du vill.

Livet. Jag älskar livet! Det är utmanade och fyllt av spänning och tokigheter. Jag har ett bra liv, jag har skapat det liv jag lever. Jag formas av det som händer och sker runt omkring mig. Men. Jag låter det ske med en medvetenhet. Ett beteende går alltid att förändra, en tanke går alltid att ändra. Saker jag tycker jobbiga och är rädd för ser jag till att utsätta mig för. Jag gör det inte varje dag men lite nu och då. För att ta ett exempel, igår var det dans här uppe i Norrland, ca 8 mils resväg. Jag hade aldrig varit där och känner inga dansare här uppe, ingen trygghet i det alltså. För ett år sedan hade jag struntat i att åka. Jag har ju jobbat jätte mycket med mig själv senaste året, vilket gjorde valet enkelt igår. Eftersom jag tyckte det kändes jobbigt, en rädsla över att inte ha någon som helst koll, satte jag mig i bilen och körde upp själv. Jag har ansvar för mig och mitt liv. Jag åkte på dansen och bestämde mig för att ta för mig och se till få en bra danskväll. Jag bestämde mig för några personer som jag skulle ha dansar med innan kvällen var slut. När jag satte mig i bilen och började rulla hemåt, klappade jag mig själv på axeln och sa till mig själv ”Susanne, du är så otroligt bra, modig. Du får saker att hända!” Jag hade en jätte trevlig kväll och än en gång bröt jag ett mönster, slog sönder mina egna fördomar genom att ändra min tanke. Det går ju inte annat än att älska livet!

Jag älskar att utmana mig själv. Hur känner för inför att utmana dina rädslor, undviker du dem eller utmanar du dem? Den tanke du har när du går in för något, så kommer det även att bli. Bestämmer du dig för att det kommer bli en tråkig kväll, ja då blir det det. Om du inte ändrar din inställning. Svårare än så är det inte. Du bestämmer över ditt liv. Jag tycker att du ska se till att du kan, varje dag, känna att du älskar ditt liv. Det är du värd!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s