Chocolate chip cookies (paleo)

Idag gick jag i matbutiken och dreglade bland alla kakor, galet kaksugen blev jag! Men inget av det på hyllorna varken kan eller vill jag äta. Hem gick jag för att baka mina egna kakor, glutenfria, sockerfria och mejerifria såklart!

Eftersom jag aldrig bakat kakor utan mjöl, smör och socker så googlade jag lite. Hittade ett recept som Sanna, Tasty health snickrat ihop. Enda skillnaden är att jag gjorde en större sats (20 stycken). De smakar som ”vanliga” kakor, fast lite bättre. Jag dricker inte kaffe, men gissar att de är mycket goda till en kopp java.

4.5 dl mandelmjöl20140624-201348-72828373.jpg
2 krm bikarbonat
4 msk kokosfett
1 tsk vaniljpulver
2 msk honung
1 krm salt
1/2 dl cacaonibs

  1. Smält kokosfett, ta gryta från plattan och rör ner honungen så det
    också smälter.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Rör i vätskan och blanda väl.
  4. Använd en tesked, rullar bollar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på.
  5. Platta försiktigt till bollarna lite.
  6. Grädda i 175 grader i ca 10 min.
  7. Låt svalna.

Njut!!

20140624-201350-72830025.jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s