Jag fokuserar på att ta djupa lugna andetag

Jag fokuserar på att ta djupa lugna andetag – dagens affirmation

Andas, ja det är något vi bara gör utan att tänka på det. Men. Genom att bli medveten om din andning och hur du andas kan du förändra ditt välmående. När vi är stressade och pressade är det lätt att vi enbart tar korta, lätta andetag. Det gör att vi inte tillför tillräckligt med syre till blodet och hjärnan vilket i sin tur leder till att vi blir trötta och tappar energi. Om vi istället koncentrerar oss på att fylla hela lungorna med luft och sakta trycka ut den, skapar vi bättre cirkulation i kroppen. Genom yoga, meditation och andningsövningar kan du öva upp din förmåga att ta djupa andetag. Bild

Det är rätt häftigt att testa och jämföra. Jag kommer på mig själv flera gånger om dagen att jag nästan inte andas, som att jag är rädd att jag ska spricka om jag tar stora andetag. Det skulle såklart aldrig kunna ske! När jag blir stressad, nervös eller upprörd kopplas per automatik den där korta andningen in, om jag istället medvetet väljer att ta stora andetag och verkligen fylla lungorna med syre, skapas ett slags lugn inom mig. Jag tänker klarare och pulsen går ner. Det finns mängder av olika andningsövningar man kan göra. Jag fick en av älskade Ingela en gång som jag ofta använder mig av, både när jag behöver varva ner men även när jag behöver hämta ny energi.

Andningsövning:

  • Andas in genom näsan och räkna till 4
  • Håll andan och räkna till 4
  • Andas sakta ut genom näsan och räkna till 8

Upprepa så många gånger du vill. 2 minuter, 5, 10, 20, 60 minuter, det är upp till dig. Du kan göra denna när som helst och var som helst, på bussen, i kön på Ica, hemma i soffan, i sängen. Jag brukar göra den på tåget på väg hem från jobbet, för att fylla på med energi så jag orkar med att göra något på kvällen. Ofta använder jag den när jag ska sova. Genom att koncentrera sig på att räkna går det inte att ligga och tänka på annat. Tankarna kommer och går, låt dem gör det men fastna inte vid dem. När jag kommer på mig själv att jag fastna i en tanke, har jag även glömt bort att räkna. Genom att börja räkna igen, släpps automatiskt tanken iväg. Det är rätt skönt ibland, särskilt om kvällen när man ska sova.

Genom denna andningsövning har jag även lärt mig att djupandas lite när som, än om jag ofta behöver påminna mig själv. Efter många månaders övning tycker jag att jag nu ganska lätt kan ändra och påverka andningen. Jag rekommenderar verkligen att testa denna andningsövning. I början kan det kännas som att du håller på att kvävas, lovar dig att det bara är en känsla och ingen som helst fakta bakom det. Hur snabbt eller långsamt du räknar bestämmer du. Till en början kanske du räknar snabbare och med tiden så kommer du upptäcka att du kommer kunna räkna långsammare och långsammare. Vill du avancera den kan du räkna längre både vis in- och utandning.

Så för att fokusera på att ta djupa lugna andetag, utöva andningsövningar. Det är mitt tips denna dag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s