Titta upp!

Titta på detta klipp. Jag får rysningar samtidigt som det upprör mig till det grövsta av att världen har blivit som den blivit.

Dags för förändring i vardagen. Jag är, som så många andra, beroende att telefonen. Jag vill inte vara det. Jag är dock inte tillgänglig dygnet runt då jag fortfarande stänger av telefonen om natten. Finns det någon som gör så längre?!! Jag kan inte slappna av om jag vet att den är på och när som helst kan det plinga till eller ringa.

Jag har, som så många andra Facebook i telefonen. Jag blir tokig på mig själv! Under en dag räknade jag hur många gånger jag gick in där bara för att. Skämmande många gånger var det! Usch, jag vill inte vara så, vill inte ha det som en vana. Så fort jag få en sekund över är telefonen och Facebook framme. Jag stör mig på de som sitter på Facebook när man har sällskap. Det är något jag näst intill tycker är respektlöst och något jag inte gör, oftast. Men. När en vän plockar fram sin telefon, är jag inte den som är den. Jag gör då som alla andra.

Vad hände med ”fånga dagen” och lev i nuet, här och nu?! Att vara sociala och att umgås?! Om vi ständigt är uppkopplade och har ögonen oftare på den där skärmen istället för lägga full fokus på de vi umgås med, är vi ju inte här och nu. Hjärnan klarar inte av att hålla hårt fokus på flera saker. Jag blir galen när någon jag pratar med plockar upp sin telefon, utan att ens ursäkta sig. Respektlös är vad det är!

Jag gillar ju människor, att prata och att vara social. Ett möte med en annan människa är alltid spännande, om vi tar oss tid till det. Allt har gått över styr och det skapar en enorm stress, åtminstone hos mig. Att alltid vara tillgänglig, att ständigt bli avbruten för att någon i sällskapet ”bara” ska svara på smset, ta det där ”viktiga” samtalet eller kolla flödet på Facebook en snabbis och sedan välja att kommentera det den ser och läser. Jag blir galen på det!

Eftersom jag stör mig så mycket på det beteendet, och den enda jag kan ändra på är mig själv, så är det så det får bli. Jag plockar bort Facebook och Messenger från telefonen och från Ipaden. Det ska bli spännande att se vad jag sysselsätter mig med när jag åker kommunalt eller står och väntar på något, någon. Jag kommer inte avsluta mitt Facebook-konto då jag anser att Facebook även har sina fördelar. Jag vill bara begränsa användandet.

Jag hoppas på att bli än mer närvarande och kanske kan komma igång med att läsa en bok eller så. Böcker är ju fantastiska, jag älskar ju att läsa. En bok i väskan får det bli! Det är en rätt härlig känsla att hålla i en bunt papper med massor av bokstäver på, som bara slukar ens uppmärksamhet. En bunt papper som låter fantasin jobba, alla sinnen kommer till användning. Det kan jag kalla egentid.

Det är dags att titta upp. Se och uppskatta det som finns runt omkring oss. Världen är ju underbar. Vi människor är underbara. Låt oss ta del av det vi har idag. Imorgon kan det vara för sent.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s