Hallonsmarr

Ett sug efter något gott. Något med choklad och hallon såklart. Vad vore livet utan dessa två underbara smaker?! Jag tar och experimenterar lite. Jag gör en kaka. Den ska vara fri från socker, mjöl och mejeriprodukter. Sagt och gjort, så här blev den.

20140327-114522.jpg
Galet god! Skulle kunna stoppat i mig hela på en gång. Denna fantastiska kaka kallar jag för Hallonsmarr.

Gjorde den tunn men vill man ha den tjockare och mer av något av lagren så dubbla just det lagret.

Botten
2 dl hasselnötter
2 dl mandel
Lite vatten

Mixa nötterna till fint mjöl. Tillsätt vatten som binder till en fast deg. Platta ut i en stor form alt portionsformar.

Chokladfyllning
2 st avokado
8 st dadlar
2 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
Ev. Agavesirap

Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Bred ut den över nötbotten.

Hallontopp
2 dl hallon
2 msk agavesirap

Mixa hallon. Blanda i agavesirapen. Bred ut över kakan.

Ställ kallt i någon timme. Jag kunde såklart inte vänta, funkar utmärkt att äta direkt. Smakerna kommer dock fram mer om du låter den stå och dra en stund.

Annonser

3 thoughts on “Hallonsmarr

  1. Oj så god den verkar! Men ny som jag är inom det nyttigare efterrättsområdet så förstår jag inte om dadlarna ska vara färska eller torkade!? Hoppas du kan leda mig på rätt väg 😉

    • Vad skoj och tack för din kommentar. Jag älskar dadlar, perfekt att byta ut den raffinerade sockret mot. Jag använder mig enbart av torkade dadlar då jag ofta köper hem storpack. Ibland blötlägger jag dem så de inte är så hårde. Andra gånger mixar jag dem tillsammans med lite vatten, så det blev som en tjock pasta. Medan andra gånger använder jag dem precis som de är. Det beror på vad du ska göra, hur mycket vätska du har i det du bakar. Hoppas du blev lite klokare av mitt svar 🙂 Kram

      • Tack så jättemycket! Nu fick jag ett bra grepp om hur jag ska använda dadlar I baket framöver! Kommer definitivt att följa din blogg framöver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s