Jag är vacker och stark

Jag är vacker och stark – dagens affirmation

Vacker och stark. För mig är det två ord som inte enbart handlar om ytan, utseendet. Dock anser jag att det är viktigt att tycka om sitt yttre. Men. Att se att jag är vacker på insidan, det är svårt och ofta krävs det en massa arbete för att kunna ta till sig de orden. Både från en själv men även från andra. Jag har haft svårt att ta emot det, jag har inte trott på orden. Jag, vacker? Visst, utsidan är en sak men vaddå, jag har väl inget att komma med. Hur kan någon säga att jag har en vacker insida?! Så höll jag på, ständigt nedvärdera mig själv. I höstas fick jag en käftsmäll. Jag var hos underbara Leif. Han ”tvingade” mig att ställa mig framför en spegel på Nirvana och titta mig själv i ögonen. Jag kunde inte. Efter några försök och mängder av pepp från Leif, vågade jag. Galet jobbigt, tårarna rann. Men oj, vilken effekt det gav! Jag fick även i ”läxa” att titta mig i spegeln, i ögonen och säga till mig själv ”jag är vacker”. Idag, efter många dagars träning vet jag att jag är vacker. Jag tror på mig själv när jag säger det och tar emot orden när någon annan säger det till mig. Det är fantastiskt! Jag skulle vilja, önska att allt kunde få känna så. Alla kan såklart, det gäller att ta klivet och ställa sig framför den där spegeln. Alla är vi olika, kanske du kan göra på något annat sätt. Men detta funkar för mig.

20140516-171624.jpg

Det här med självkänslan är ju inte ett statiskt tillstånd, utan kräver underhåll varje dag, hela tiden. Så. För mig fortsätter min peppande ord till mig själv.

Stark. Att vara stark med en massa muskler är väl att vara stark, absolut. Det är jätte viktigt att ha en stark och hållbar kropp för att den ska orka med allt vi gör med den. Att vara stark inombords det är en annan sak. Den är svårare att träna. Att bygga muskler är lätt att fixa. Men. Insidan. Hur gör man för att bli stark på insidan? Jag tror att vi alla kan bli starka, vissa klarar vad som helst medan andra har lite svårare att tackla motgångar. Jag tror att det handlar om just motgångar och hur vi tar oss igenom dem, det är genom dem vi kan träna oss att bli starkare. Jag tror att vi medvetet måste jobba med oss själva för att kunna bli starkare. Finns det något du är rädd för, något du inte vågat göra för att det verkar läskigt på något vis? Hur kommer det sig att du inte tar tag i det? Jag tror att om du gör något du länge velat göra, bestämmer dig att du ska fixa det oavsett hur tufft det kommer bli, så kommer du klara det och genom att du klarade av, vågade testa kommer du bli starkare i dig själv. Jag hoppar ständigt nu för tiden. Jag skulle aldrig utsätt mig för onödig fara, såklart inte sådant jag syftar på. Får jag lust att göra något, tvekar en stund, sen ställer jag mig frågan: Susanne, vad är det värsta som kan hända? Genom att besvara den frågan kommer jag oftast fram till att jag inte behöver tänka mycket mer utan bara ta tag i det. Det blir ju som det blir. Och. Det är bättre att ångra saker du gjorde än att ångra något du inte gjorde. Återigen vill jag påpeka att allt detta är inom rimliga gränser, ingen får såklart komma till fysisk eller psykisk skada.

Allt går om viljan och modet finns. Det är du som är ditt största hinder, ta dig över det och du kan göra vad du vill. Detta blev som två affirmationer, vilket kanske det inte är tänkt att det skulle vara. Men. Jag tycker att båda är så otroligt viktiga, dem båda är pusselbitar i livspusslet.

Så. Gå nu till spegeln och säg ”Jag är vacker”. Därefter väljer du något du funderat på ett tag att du skulle vilja göra, men inte gjort det än. Utför det. Vad väntar du på? Varför vänta till imorgon när du kan göra det nu?!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s