Jag är öppen och nyfiken på nya möjligheter

Jag är öppen och nyfiken på nya möjligheter – dagens affirmation

Vi har alltid ett val. Ständigt, varje dag ställs vi inför val. Det första som händer när vi vaknar är att vi måste göra ett val, kliva upp eller inte. Sedan fortsätter valen, frukost, lunch och middag och allt som sker däremellan, vad vi sysselsätter resten av dagen med. Alltid dessa val. Ibland kan det vara svårare val att göra medan förhoppningsvis så är de flesta val lättare att fatta, en del kanske till och med bara görs av farten. Detta innebär alltså att det är upp till mig, att jag ligger till ansvar för mina val och jag beroende vad jag vill kan jag lösa, nå mål eller vad det nu kan vara genom att göra vissa val.

Om jag är öppen och nyfiken, om jag vågar göra som jag inte alltid gör, om jag vågar bryta mönster kommer det öppnas nya dörrar, nya möjligheter. Rutiner och struktur är bra, vi människor mår bra av sådant. Men. I lagom dos. Jag tror att det är viktigt att ha plats för spontanitet och att inte alltid vara så eftertänksam.

Bild

Jag var tidigare riktigt fast i rutiner och scheman. Varje dag,  varje minut var inplanerad, till och med att inte göra någonting var inplanerad i tid. Det är inte bra, inte bra någonstans. Jag levde då i ett samboförhållande, så här i efterhand kan jag inte förstå hur han stod ut. Galet som jag höll på! Planera och åter planera. Vi bröt upp och hela min värld svajade. Jag hade ju planerat att leva med honom för resten av livet. Jag flyttade till en liten lägenhet, jag trivdes trots allt i mitt lilla krypin. Jag kände dock att jag måste göra något. Men vad? Jag började titta efter jobb på annan ort, i Västerås och i Stockholm. Varför inte tänkte jag, ska jag hoppa är det väl lika bra att hoppa långt. Jag hade tidigare bott i Uppsala när jag studerade, så varför inte testa att bo i vår huvudstad. Sagt och gjort, jag fick jobb och flyttade efter bara två månader i min lilla lägenhet. Efter några månader fick jag min egna lägenhet i Stockholm och har nu bott här i snart tre år. Det är inte klokt vad fort tiden går. När jag flyttade var det svårt att hålla kvar rutiner och alla mina schema. Vad gjorde jag istället? Jag släppte på allt och slutade planera totalt. Jag tog dagen som den kom och det blev ju bra det med. Nu efter snart tre år med ett väldigt spontant levnadssätt har jag så smått börjat införa rutiner. Någonstans vet jag ju att jag mår bra av det, i lagom dos! Jag har nu mina morgonrutiner men världen går inte under om de rubbas ibland. Jag anser att jag nu börjar finna en balans mellan rutin och struktur och det spontana. Jag kan idag planera en resa som ska ske om en månad, tidigare har det inte gått. Jag fick då panik och kände mig otroligt låst.

Det jag vill berätta med detta är att genom att jag varit öppen och nyfiken på nya möjligheter har det resulterat till att jag står där jag står idag. Jag är galet nyfiken på vad som kommer att hända i framtiden, i mitt liv, men jag glömmer inte att leva idag. Jag är helt säker på att oavsett vad som händer och sker, så kommer det bli bra. Det blir bara bättre och bättre dag för dag. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s