Deodorant utan alkohol och aluminiumklorid

Jag skriver mycket om det här med att jobba med det inre. Precis som min blogg heter – från inre till yttre välmående, vill jag att den ska ha allt däremellan. Vilket i sig innebär allt som dyker mellan himmel och jord i resan mot ett bättre välmående.

Jag ska nu ta upp ett ämnen som kan vara känsligt att prata om. Ingen vill ha det problemet men jag tror att det är många som lider av det. Svettningar. Jag kan väl inte direkt påstå att jag lider av det, men som jag har förstått är det många där ute som gör det. Jag använder ju deodorant för att slippa lukta svett och fukt under armarna. images (13)

I höstas började jag fundera på det här med deodoranter och dess innehåll och om och hur de kan skada kroppen. Är det farliga, dåliga för kroppen? Oavsett så funkar ju deodoranterna bra då jag slipper lökringarna. Men. Jag blev nyfiken och började kolla upp det lite. Det är ingen nyhet men deodoranter innehåller både alkohol som torkar ut huden och aluminium som är en tungmetall. Det som händer när vi använder deo är att vi hindrar kroppen att svettas ut gifter etc. genom att täppa till med antiperspiranter innehållande aluminiumkloridAntiperspiranter täpper alltså till svettkörtlarna i armhålorna så att svetten inte kan komma ut, vilket i sin tur gör att njurarna blir överbelastade och tvingas jobba ännu mer än vad de redan gör för att rensa kroppen på de gifter vi får i oss dagligen. 

Jag blev väldigt skeptiskt och började söka efter andra lösningar. Det måste väl finns någon typ av deo som inte innehåller dessa ämnen? Såklart att det gör det, dessutom är utbudet relativt stort. Jag blev nyfiken och har börjat testa marknaden lite. Jag började med en deo från Rosenserien som både är miljömärkt och ekologisk. Det är en deodorant och inte en antiperspirant, den ska hålla lukt borta men det där med fukt (som jag ogärna vill ha) lyckades den inte hålla borta.

Jag har läst på lite och det sägs vara en övergångsperiod när man går från ”fuldeo” till en utan en massa kemikalier. Rosenserien var bra mot lukt men ej mot fukt alltså.

Därefter testade jag ett deostick som jag köpte från en som säljer aloe vera produkter. thumb_23303__product_displayDet sticket har jag nu använt i ca tre månader, den är bra men jag är inte helt nöjd med den. Det blir bättre och bättre men min förväntan på att hålla fukten borta lever den inte riktigt upp till. Jag gissar att jag fortfarande är inne i den där avvärjningsperioden. Nu börjar den ta slut, vilket innebär att det är dags att testa nästa märke. Jag har googlat och läst en massa. Jag blev väldigt nyfiken på saltdeo, även kallas kristalldeo. Det låter ju hur flummigt som helst! Så till veckan så kommer ett sådant med posten.

Lite info om saltdeon. Saltdeo innehåller 100% naturliga ingredienser. Saltdeon sägs hämta (5)vara otroligt effektiv, upp till 24 timmar, helt doftfri och utan alkohol och aluminiumklorid. Den desinficerande effekten gör att den passar under armarna efter rakning och som after-shave i ansiktet. Saltdeon bygger på gammal beprövad kunskap. Den består av det naturligt förekommande mineral, saltet kalium-alun som har goda desinficerande effekter. Saltdeon blöter man med lite vatten och applicerar in under 10 sekunder på nytvättad hud. Efteråt sköljer man av stiftet och låter det torka utan sitt lock. 

Jag ser med spänning fram emot vad det där kan vara för något. To be continued…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s