Jag litar på mig själv

Jag litar på mig själv – dagens affirmation

Så är vi åter där igen. Hur ska någon annan kunna lita på dig om du inte litar på dig själv?

Det är något som vi måste lära oss, övning ger färdighet. Jag tror på att jag genom att lyssna på min kropp, vad både min själ och hjärna säger kommer jag lära mig att tolka signalerna de sänder ut. Vågar jag lyssna på dem, kommer det att resultera i att jag litar på mig själv. Genom att lyssna på dig själv kommer du att upptäcka att du vet bäst vad som är det bästa för just dig. Det finns många sanningar, men det finns bara en sanning som är din. Våga tro på dig själv och du kommer våga lita på dig själv.

BildLitar du inte på dig själv, kommer inte någon annan heller våga lita på dig. Litar du inte på dig själv, kommer du att ha svårt att lita på någon annan. Det handlar om att vi ser till oss själva och jämför oss med andra. Det blir som en spiral, lita på dig själv, du kommer kunna lita på andra och andra kommer att lita på dig. Tillit, är ett otroligt viktigt ord tycker jag.

Idag litar jag på mig själv. Jag har testat och prövat mig fram. Jag har blivit sårad och sårat, många gånger. Jag har valt att inte lyssna på kroppens signaler, sett vad konsekvenserna blir och jag har testat lyssnat på det kroppen säger och sett hur saker och ting förefaller då. Jag har gråtit mig genom många nätter för att komma dit jag är idag. Det har gjort ont. Det har varit och kan fortfarande vara läskigt att våga lita på mig själv. Jag kan ju bli sårad, för det är väl det det handlar om? Att vi inte vill vara ledsna, bli sviken, undvika den där smärtan i bröstet. Det är bara jag som vet vad som är bäst för mig och det är bara jag som vet hur jag tänker och känner. Litar jag på de tankar och känslor som dyker upp, tror jag på mig själv, kan ingen komma och säga att jag inte är bra precis som jag är. Nej, litar jag på mig själv vet jag att det är inte sant. Jag vet min sanning. Jag har bestämt mig, jag litar ju på mig själv.   

Annonser

2 thoughts on “Jag litar på mig själv

  1. Hittade av en slump din blogg för några veckor sedan. Har läst den varje dag sen dess och gillar det du skriver. Jag läser gärna dina inlägg om och om igen och begrundar. Jag jobbar som bäst med att affirmera och ta mej ur de tankar som präglat och skapat mitt liv hittills. Jag vill nu vända på steken, vända på tankarna och skapa en förändring till det bättre. Tack för en fin blogg!
    Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s