Jag har kontroll över mitt liv

Jag har kontroll över mitt liv – dagens affirmation

Kontroll. Jag vände direkt ordet till något negativt när jag läste det. Jag har tidigare varit ett riktigt kontrollfreak. Jag skapade min egen olycka och blev stressad av att jag trodde att jag behövde ha kontroll på allt.

20140422-144547.jpg
En dag bröt jag alla mönster, rutiner och scheman jag skapat i min vardag. När jag bröt med dåvarande pojkvän, kände jag att det var dags att börja nytt kapitel någon annanstans. Jag sökte jobb i Stockholm, fick det och flyttade ner en vecka senare. Boende hann jag inte ordna, så bodde hos en vän i Västerås och pendlade dagligen i ca fyra timmar. Adjöss och goodbye rutiner blev det. Jag startade en helt ny vardag och gjorde det mesta precis tvärtom. Att planera fritiden fanns inte på kartan, jag gjorde det som föll mig i. Efter några veckor fick jag lägenhet i Stockholm och det var dags att bygga upp mitt liv där. Jag saknade fortfarande rutiner och struktur men det gick rätt bra för mig ändå. Jag levde och älskade att leva för dagen till fullo. Jag gick alltså från full kontroll på mitt liv och lite där till, till att inte ha någon kontroll överhuvudtaget.

Tiden gick och jag började så smått komma till ro med mitt ”nya” liv i den nya staden. Jag började få in lite rutiner gällande både träning och kosten. Så smått har jag börjat planera in aktiviteter på fritiden men ibland slår det bak ut och jag får en panikkänsla i kroppen. Det som händer om jag har för mycket inplanerat är att när det väl bli den dagen, känns det inte så roligt att göra den saken. Det blir bättre och bättre, många i min ålder har barn och respektive och då krävs lite mer planering jämfört med mitt kravlösa liv. Jag njuter och trivs väldigt bra att ta dagen som den kommer, jag har möjlighet att ha det så just nu och då låter jag det vara så. Jag är helt säker på att det en dag kommer in någon människa som vänder upp och ner på min värld.

Jag brukar säga att jag har ett strukturerat kaos, för mig innebär det att jag har kontroll på sådant som är nödvändigt att ha kontroll på men att det i andras ögon kan se, verka lite kaosartat. Jag anser mig ha så stor kontroll över mitt liv som behövs. Jag har lärt mig att jag inte behöver göra en matsedel för veckan och bums hålla mig till den, jag behöver inte ha ett schema på vad jag ska göra på min lediga tid. Jag behöver inte ha koll på vad andra göra, hur de gör något och varför. Jag har ju fullt upp med att ha koll på mitt eget liv. Varje dag behöver inte se likadan ut. Det är ok att ibland inte släppa ner persiennen, att lämna disken till nästa dag eller ta ett glas vin på en tisdag, världen kommer inte att gå under och inget ont kommer hända för det. Jag har kommit på det nu och tack vare den insikten har pulsen gått ner och jag är mer avslappnad och njuter av de små stunderna i livet och i vardagen.

Kontroll är som sagt ett negativt ord för mig men när jag tänker efter så är det ett ganska positivt ord. Jag kan säga att jag har kontroll över mitt liv på så vis att jag vet mitt mål, vägen dit kanske är lite krokig och ibland dyker det upp oväntade saker på vägen. Sådant är livet, har jag förstått. Det gör inte och det är ok.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s