Leva livet

Annandag påsk. Jag avnjöt min frukost som i sedvanlig ordning bestod av en smoothie in a bowl. Det måste för övrigt vara det bästa jag kommit på i frukostväg! Smoothie är bra på så vis att kroppen får allt vad den behöver till frukost, variationen är gigantisk (om du vill). Mixas den dessutom med mindre vätska, blir den lite tjockare och det går att äta den med sked och tillsammans med god hemmagjord granola. Vill du ha recept på min, hittar du det här.

Jag är hemma hos föräldrarna och myser, vi satt och tittade på Nyhetsmorgon på 4an. Tilde de Paula, vilken kvinna. Hon strålar som ut genom tvrutan och det smittar, fantastiskt! I morse gästades hon av en kvinna som skrivit en bok, kommer såklart inte på vad varken den eller hon heter. Vilket fall jag blev glad när jag hörde hur hon pratade, hennes inställning till livet. De pratade bland annat om problem, vardagsproblem. Hon menade att det gäller att välja inställning till situationen som dyker upp. Ser du det som ett problem och låter det förbli så, ja då blir det något jobbigt och tungt och du gräver på så vis din egen grop. Väljer du istället att fråga dig själv hur du kan lösa det och vad du själv kan påverka, kommer det där problemet inte vara ett problem så länge till. Är det så att du kommer fram till att du inte kan lösa det, ja då är det inget problem. Problem är ju till för att lösas. En sund inställning som jag har som mål med alla dessa affirmationer och de olika teman från boken ”Leva livet” som jag arbetar dagligen utifrån. Är det så att du har missat hur det kommer sig att jag dagligen gör inlägg om dagens affirmation, kika här så får du lite mer bakgrund.

För att kickstarta denna vecka och fortsätta med månadens tema Självkänsla, fundera och skriv ner situationer som du upplever att du har klarat av på ett bra sätt den sista tiden. Sätt upp en utmaning för denna vecka, att någon gång under veckan ska jag…. och bestäm dig att det måste utföras innan veckans slut. Det kan vara en liten som stor utmaning, det är upp till dig. Har du något du ser fram emot, veckans goda stunder? Skriv ner dem också. Fundera även på något som du vill/ hoppas/ önskar ska hända i veckan. Dessa tre ”punkter” skriver jag ner inför varje ny vecka. Det är både intressant och roligt att kolla tillbaka och se hur det har blivit, vad som gjorde att det blev som det blev och så vidare.

Nu ska jag ut i det härliga vårvädret, underbara värme, underbara sol. Tack för våren än en gång har kommit!Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s