Jag är modig del 2

Jag är modig – dagens affirmation

Vad innebär det att vara modig? Vad betyder det för dig och vad betyder det för mig? Att vara modig behöver inte vara samma sak för för alla. Är det modigt att testa farliga saker? Är det modigt att våga stå upp för sin åsikt? Är det modigt att våga vara sig själv?  Är det modigt att göra saker man är rädd för?

Bild

Att våga utmana sig själv och göra saker för sig själv som man inte trodde att man vågade, som man varit rädd för men att våga testa och utmana rädslan, det tycker jag är att vara modig. Att utsätta sig för fara, att kunna bli skadad eller skada någon annan är i mina ögon inte det minsta modigt. Det är mest bara korkat. Modig är ett fantastiskt ord, ett ord som ger en kraft. Jag har inga egna barn men jag är pedagog vilket innebär att jag ”leker” med ord dagligen. När man säger ”modig” händer något med barnen. Om man berömmer dem med just det ordet, sträcker de på sig lite extra och blir stolta. De klarade faktiskt av den där utmaningen som de sedan tidigare vet att de inte kunde. Jag är försiktigt att använda ordet duktig när jag ger beröm, främst i arbetet men även privat, till både stor och liten. Duktig, usch! Gillar inte alls det ordet. Känn på kommande meningar och jämför hur det känns i dig själv. ”Vad duktig du är som lärt dig att cykla” och ”Vad modig du var som vågade testa att cykla utan hjälp”. Jag tycker att den andra meningen låter mycket gladare, mer positiv och mer engagerande. Jag väljer modig istället för duktig. Vad väljer du? 

Det finns ett inlägg sedan tidigare som också handlar om att vara modig. Kika gärna på det här. Nu har jag jobbat med dessa affirmationer i ca tre månader nu. Fantastiskt vilka processer som pågår i kropp och knopp tack vare dem! Ibland återkommer samma affirmation flera gånger har jag upptäckt. Men. Vad gör det, det blir bara lite repetition och säkerligen någon ny tanke. Repetition är kunskapens moder. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s