Jag använder och hedrar de talanger jag fått

Jag använder och hedrar de talanger jag fått – dagens affirmation

Vi föds med olika talanger och förmågor. Vad har du för talanger? Hur använder du dem? En än viktigare fråga, är du stolt över dina talanger?

I landet vi lever i, i vårt Sverige lever många efter jantelagen. Det tycker jag är trist att vi inte ska få sticka ut. De som väl gör det, snackas det såklart om. Jag gillar dessa människor som vågar trotsa normen. För några veckor sedan tittade jag på Skavlan, när Jared Leto gästade programmet. Klicka här om du vill titta på avsnittet. Jared pratade om vad som krävs för att lyckas i underhållningsbranschen. Han menade att det krävs att man vågar sticka ut, tror på sin grej och att man har en hel del skinn på nästan. Han kallade dessa personer för outsiders. De sticker ut ur mängden, de gör något som många inte vågar, de använder och hedrar de talanger de fått.

Jag gillar Annika Sjöös version av jantelagen. Låt oss tänka så här istället!

20140415-155549.jpg

Jag har varit och är fortfarande något av en expert på att följa normen. Jag har någonstans blivit så upp i vad alla andra gör, tycker och tänker att jag glömt bort vart jag själv står och vad jag är bra på. Det hela handlar delvis om självkänslan, är den svag, vågar man kanske inte gå din egen väg. Jag är på väg, på god väg. Jag börjar hitta mina talanger och det jag är bra på, och jag känner mig hedrad över att jag besitter dessa talanger, intressen och kunskaper. För att nämna en talang, mat och kost. Jag har så länge jag kan minnas gillat att stå i köket och lagat mat och baka. Jag älskar att leka i köket, att experimentera med olika råvaror. Mixa och matcha i hopp om ett gott resultat. Ibland misslyckas jag och ibland lyckas jag. Det är ju av misslyckandena jag lär mig av, det är av dem jag kommer att vidareutvecklas av. Min talang är alltså nyfikenheten av nya matupplevelser, borde vi väl kunna kalla det.

Jag jobbar som sagt på att våga stå upp och hävda mina talanger. Vad jag gör är att jag numera verkligen tar emot komplimanger som handlar om något jag är bra på. Jag visar att jag är stolt över det och därför sträcker lite extra på mig. Nästa gång kommer jag kunna berätta att jag är bra, kanske till och med har talang inom just det område.

Jag tycker att vi ska sträcka på oss, vara stolta över vilka vi är och lyfta varandra istället för att se ner och snacka skit om varandra. Vi alla har någonstans samma mål, att få må bra och ha ett anständigt liv. Hur det ska gå till, ja det vet bara du. Och. Det är ditt ansvar att se till att livet blir så som du vill ha det.

Beröm, ge människor i din omgivning komplimanger och visa att du ser dem. Så lite som ett leende kan räcka långt. Ett hej till en främmande människa kan lyfta den personen otroligt. Ser du någon som gör något och du tänker, wow. Stanna inte där, låt det inte förbli en tanke utan berätta det för personen. Det kommer säkerligen göra dennes dag, lyfta personen något i alla fall. Tillsammans kan vi hjälpa varandra att hjälpa oss själv till att våga använda och hävda de talanger vi besitter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s