Jag väljer att se möjligheter

Jag väljer att se möjligheter – dagens affirmation

Livet blir vad du gör det till. Väljer du att se problem eller möjligheter?  Vad är ett problem och vad är det som gör att något blir ett problem?

images (8)

Så här har jag skrivit i mitt CV, ”En av mina förmågor är att aldrig se utmaningar som problem”. Om jag har det synsättet innebär det att jag ser möjligheter i utmaningar istället för problemen. För ett problem blir inte ett problem förrän du väljer att se situationen som ett problem. När det uppstår ett motstånd längs vår väg kan vi ofta vara snabba att sätta titeln ”Vi har ett problem”. Redan där blir det lite knasigt, redan då har vi valt att se på situationen på ett negativt sätt och det blir genast en jobbig känsla över det hela. Det går visserligen att se på två sätt. ”Vi har ett problem” och sedan bara acceptera det eller ”Vi har ett problem, hur löser vi det?”. Jag föredrar det senare. Problem är till för att lösas. Hemligheten är att försöka se ljuset i tunneln oavsett hur lång den är. Det är stundtals svårt och ibland krävs det både tålamod och list. Men. Skam den som ger sig. 

Jag har mer och mer börjat se att det finns en mening med saker som händer, sådant som man utsätts för på olika sätt. Nu syftar jag på livet i allmänhet, olyckor och andra tragiska händelser räknas inte riktigt in. Jag tänker att vi ständigt utsätts för olika prövningar, hela tiden och genom hela livet. Nu kanske jag gräver min egen grop. Men. Vad vi utsätts är redan förutbestämt. Vad jag menar med det är att jag tror att inget händer någon som inte kan hantera det. Mina utmaningar jag fått genom livet hittills, har kommit till mig för att jag kan hantera dem och kommer kunna ta lärdom av dem. Vissa människor har sådan otur. De ramlar och slår sig titt som tätt, hamnar i svåra situationer, utsätts ständigt för stora påfrestningar. De får aldrig en lugn stund utan ständigt kommer nya tuffa utmaningar. En och samma person kan ofta få allt medan dennes vän åker på en räkmacka genom livet. Något måste det bero på. Jag tror att det handlar om att man utsätts inte för mer än vad man kan hantera, än om det ibland kan kännas som att nu klarar jag inte mer. Men. Det sista som försvinner hos en människa är hoppet, sägs det. Finns hoppet, finns viljan så kan du gå hur långt som helst  med vad som helst. Hemligheten handlar om att tro på att du ska klara det. Du kan styra över hjärnan och hjärnan styr över dina handlingar.

Alla utmaningar jag stött på, oavsett vad det gällt, har jag tagit mig igenom. Än om det har varit svårt och stundtals har det känts som att det inte kommer att gå. Att jag kommer att krascha och kanske inte resa mig igen. Men. Jag har aldrig tillåtit mig själv att krascha så hårt. Jag har bestämt mig att jag ska ta mig igenom alla livets prövningar och hinder. Jag tror på mig själv och alla motstånd kommer till mig för att dem kommer i slutändan gör mig starkare. Jag väljer att se möjligheter  för att jag vill se livet från den ljusa sidan. Det blir vad du gör det till. Jag väljer att njuta och leva så mycket jag bara kan just här och just nu, just idag. Ingen vet när sista dagen är kommer. Det är inget att gå och oroa sig över, den kommer när den kommer. Till dess njuta av livet och dess utmaningar och allt härligt som finns här i världen! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s