Jag är nyfiken och vill lära mig nya saker

Jag är nyfiken och vill lära mig nya saker – dagens affirmation

BildNyfiken, känn på ordet. Det kittlas i munnen. Ett positivt och glatt ord som gör att man vill veta mer. Ja, man blir nyfiken helt enkelt. Går det att vara för nyfiken? Kan det göra mer skada än nytta att vara nyfiken? Jag har så länge jag kan minnas varit nyfiken. När jag var liten var jag den där tjejen som kunde gå fram till vem som helst och fråga vad som helst. Nu på äldre dagar har jag lärt mig tygla min nyfikenhet något men jag är ständigt på jakt efter att lära mig nya saker. Frågar du inget, får du inget veta. Det är så sant som det är sagt.

Det är nyfikenheten som får oss att utvecklas och vilja testa nya saker. Visst spelar även andra delar in men utan nyfikenhet blir det tråkigt och lusten att lära minskar, försvinner. Då blir det mer ett måste istället för något roligt. Det är ju så att roliga saker inte känns lika jobbiga, svåra att ta in och lära sig. Mitt tips blir därför, undersök, var nyfiken och frågvis på de saker som intresserar dig och sådant du vill veta mer om, lära dig mer om. Du kommer inte att ångra dig och det kommer inte göra dig mindre klokt. Du kommer enbart att få mer kunskap och erfarenheter att stoppa ner i ryggsäcken.

 Så vad väntar du på? Ut och upptäck, var nyfiken på allt vad världen har att erbjuda!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s