Jag är trygg i mig själv

Jag är trygg i mig själv – dagens affirmation

Trygghet är en av grundstenarna till ett välmående liv. Jag behöver trygghet, jag behöver känna mig trygg för att må bra. Genom livet har jag alltid sökt trygghet hos andra för att känna mig trygg. Det handlade kanske om att jag inte klippte navelsträngen. När mamma väl gjorde det, knöt jag fast den hos andra, vilket gjorde mig otroligt sårbar och beroende av andra. Lät kanske lite äckligt med metaforen om navelsträngen, men gör ibland konstiga sådana, sådan är jag. Vilket fall, jag har fallit både en, två och tre gånger, blivit sårad och sviken om och om igen. Inget konstigt, det tillhör livets skola och vi alla upplever det någon eller några gånger genom livet, tror jag. Jag är väl medveten om att jag fortfarande är relativt ung och har börjat förstå att livet alltid kommer att bjuda på överraskningar och oväntade besked. Det bästa jag kan göra är att se till mig själv och jobba på min egen trygghet, att jag är trygg i mig själv. Jag bör finna tryggheten i mig själv, våga stå på egna ben, våga hoppa lite nu och då. Inte vara rädd för att falla, våga lita på mig själv att jag landar till slut. Jag är min alldeles egen superhjälte!superwoman_55869101

Min resa mot tryggheten började nog på riktigt när jag beslöt mig att flytta från Norrland till Uppsala för att plugga till lärare. Det var ett jobbigt beslut men jag har en vilja som jag själv blir imponerad av ibland. Trots tårar och många samtal hem till mamma, bet jag ihop och bestämde mig för att jag skulle genomföra det. Jag skapade mig ett bra liv i Uppsala, hittade fantastiska vänner som fortfarande finns i mitt liv. Men. Längtan efter Norrland blev för stor så jag flyttade upp till Umeå för att fortsätta utbildningen. Sagt och gjort, efter 3,5 år stod jag där med examensbeviset i handen. Att flytta till Umeå var som att flytta hem, det är ju bara 10 mil till Örnsköldsvik.

Efter examen började livet på riktigt. Det var dags att bege mig ut i arbetslivet. Att utöva mina kunskaper på riktigt. Det krävs en hel del för att lyckas hålla i lektioner och hålla ihop en klass. Jag ska inte sticka under stolen med att jag många gången kände mig otroligt misslyckad, när eleverna inte lyssnade. Men. Med tanke att jag fortfarande är i yrket förstår ni att detta inte skrämde iväg mig. Med tiden blev jag tryggare i mig själv och därmed även en bättre och bättre pedagog.

Trygghet bör finnas i alla olika delarna av ens liv. På privat plan har det varit tuffare. Människor kommer och går i ens liv, så är det bara. Jag har förstått det nu. Vi alla förändras på grund av olika händelser och erfarenheter och så vidare. Efter studierna flyttade jag tillbaka till Örnsköldsvik och blev sambo. Vi köpte en lägenhet som vi totalrenoverade. Mitt inre arbete med tryggheten byggdes vidare med sambon. Men. Tyvärr så blev det inte så bra det där förhållandet. Vi beslöt oss för att separera och ”enbart” behålla vänskapen. Det är väl så många säger ”vi kan ju vara vänner”. I detta fall blev det så, han står mig fortfarande nära och jag är otroligt glad och tacksam över vårt beslut. Vissa människor ska inte leva tillsammans, så är det bara. Jag är idag glad att han funnit sin förhoppningsvis livs kärlek.

Tillbaka till tryggheten. Efter separationen fick tryggheten sig en rejäl smäll med tanke på att den hade byggts upp på någon annan i några år. Det var som att starta om på ruta ett. Vilket jag gjorde med råge. Sedan examen hade jag vikarierat på skolor och förskolor på grund av arbetsbrist och kommunens regler gällande LAS. Jag tröttnade på ovissheten av att inte veta hur nästa dag skulle se ut, inte veta om jag skulle få ihop pengar till månadens räkningar m.m. Jag sökte därför jobb i Stockholm och fick napp direkt. Jag tog första bästa och flyttade ner. Chop, chop och tryggheten hängde inte riktigt med. Även detta beslut var stort att fatta men idag ångrar jag det inte för en sekund. Jag har nu bott i Stockholm i tre år. Det har stundtals varit och är tufft, saknade av familjen är konstant. Men. Dessa resor som jag gjort har skapat ett inre lugn i mig. Jag vet att jag klarar det mesta på egen hand. Jag behöver inte ha någon som håller min hand. Det kan vara bra och välbehövligt ibland men jag har skapat den där tryggheten som jag alltid strävat efter. Jag har bara under senaste året utsatts på mängder av påfrestningar och visst faller jag. Men. Jag reser mig efter en stund. Jag står på min egna ben. För mig är det trygghet. Det gör mig trygg. 

Vad är trygghet för dig? Vad behöver du göra för att känna dig trygg i dig själv?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s