Gluten skadar din kropp!

Min kropp mår inte bra av gluten. Det kan väl inte har undgått någon att gluten inte kan tas upp av kroppen. Har du problem med din mage? Testat att plocka bort gluten ur kosten? Till en början kan det vara lite krångligt, det är ju en djungel att hitta bland hyllorna i matbutiken. Våga testa, våga bryta mönster och du kommer att få en mycket gladare mage och piggare kropp och knopp!

Jag har så länge jag kan minnas haft problem med min mage, så som kraftiga smärtor, uppblåsthet till förstoppning. Det var fruktansvärt som tonåring att ha dessa problem, vissa dagar tog jag mig knappt upp ur sängen. Tiden går fort, det är cirka tio år sedan jag bestämde mig att leva ett liv utan gluten. Jag har inte varit hos läkare och fått någon diagnos men jag mår så mycket bättre utan gluten. Dessvärre älskar jag kakor, bröd och andra godsaker men har under åren testat andra alternativ till vetemjöl. Jag har helt ratat dessa glutenfria mjölmixar då de innehåller en massa tillsatser, stärkelser och inte så mycket av vad jag önskar. Min favorit är mandelmjöl, det är god smak, går lätt att arbeta med. Tyvärr kostar det en hel del, men jag anser att det är värt det. Åter kommer vi till frågan, kvalitet eller kvantitet? Det finns såklart andra lite billigare mjölsorter, beroende på vad jag ska göra använder jag mig av lika mjöl. Ofta blandar jag olika sorter. Fiberhusk är bra att inskaffa när du bakar med glutenfritt mjöl. glutenfri_glutenallergi_coeliaki

Hittat en intressant blogg, en väldigt inspirerande sådan gällande just gluten. Spana gärna in den och få än mer inspiration!

Jag vill ha en glad mage, en fungerade kropp. Jag väljer ett liv utan gluten. Hur gör du?

Annonser

1 thought on “Gluten skadar din kropp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s