Jag har ett inre lugn

Jag har ett inre lugn – dagens affirmation

I dagens samhälle är det lätt att ta på sig för många uppgifter, lova för mycket. Vi är överallt och ingenstans samtidigt. Vi lever i ett uppkopplat samhälle där hjärnan ständigt pumpas med information. Det är lätt att stressa upp sig och att stressen blir till vardag. Hamnar du i det det mönstret utan att tänka dig för, lyssnar du inte på kroppen är det troligtvis bara en tidsfråga innan du bränner ut dig själv. Dit vill ingen komma, jag har själv inte varit där och hoppas att jag lärt mig lyssna på min kropp så pass att jag vet när jag bör sakta ner och ta det lugnt.

Bild

Jag är född och uppvuxen på landet i Norrland, något jag är väldigt stolt och framför allt tacksam för. Jag vill kunna ge mina barn den uppväxten som mina föräldrar gav mig. Det har gett mig ett inre lugn. Jag känner mig oftast lugn och det sägs att jag ger ett intryck av lugn. Det är säkert en blandning av Norrland och min ”allergi” mot stress. När jag väl stressar skriker kroppen, huvudet börjar dunka och magen krampar. Dessa processer är något som kommer snabbt vid stress. Det finns ju olika typer av stress, jag är absolut ingen expert på ämnet så tänker inte djupdyka i det. Vilket fall, yttre faktorer (tider, pressat schema, köer, andra stressade människor mm) som kan skapa stress är lättare att upptäcka men det är den psykiska stressen som jag är sämre på att upptäcka. När det blir för många påslag, mycket påtryckningar från olika håll är det lätt att falla. Jag brukar säga att mitt filter är tunt när jag upptäcker att jag tar åt mig av ord och saker som jag i vanliga fall brukar kunna sortera bort. Kroppen reagerar, signalerar att stanna till och ta den lugnt genom att jag blir låg, en liten ”depp-svacka”. Tillåter jag mig att få vara i det tillståndet en stund, kan jag efter en kort stund resa mig igen med ny energi och det där filtret är åter tjockt.

Jag har lärt mig att tolka kroppens signaler och lyssna på dem. Den bästa medicinen vid stora stresspåslag och oro är att åka hem till Norrland. Det är ett helt annat tempo där, jämfört med Stockholm. Människorna är annorlunda, på gott och ont såklart. Luften är annorlunda. Det är något med den norrländska luften, den . Att åka hem till mamma och pappa och bara vara där ute i den lilla byn, är alldeles underbart. Det går inte att beskriva känslan. Pulsen går direkt ner när jag vet att jag är på väg dit, av vetskapen att jag bara ska få vara en stund och njuta av att umgås med föräldrarna. Den känslan har säkert många, känslan av att komma hem, oavsett vilket hem det är. Det är något magiskt med att komma hem. Kanske det handlar om trygghet. Påsken närmar sig med stormsteg, vilket innebär att jag ska åka hem till Norrland. Det är inte klokt vad jag längtar! Mina energinivåer blinkar rött och det är dags för påfyllning.

Hur gör du för att finna ditt inre lugn? Har du någon plats som får dig att gå ner i varv, någonstans dit du åker för att återhämta dig?

Jag vet att det är många i vårt avlånga land som utövar yoga regelbundet. Jag tillhör inte dem, förutom mina solhälsningar om mornarna. Men. Jag vill verkligen testa och se om jag också fastnar för det. Nu är jag inte helt grön på området men än har jag inte fått till någon regelbundenhet i det. När jag väl gör yoga, använder jag mig av Yogobe. Jag har förstått att yogan skulle kunna hjälpa en till att finna det inre lugnet, att gå in i sig själv och scanna av kroppen. Det skulle nog vara bra, ett billigt och effektivt sätt att motverka utbrändhet, gissar jag. Jag är inte där riktigt än, det är så mycket annat jag håller på med just nu känns det som. Men. Jag ska verkligen försöka få in några pass i veckan så småningom. Hur gör du för att få in yoga i vardagen? 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s