Jag har de resurser jag behöver för att nå mina mål

Jag har de resurser jag behöver för att nå mina mål – dagens affirmation

Tror du på horoskop och astrologi? Jag följer och läser inte dagens horoskop och sådant men jag tycker det är intressant att läsa om de olika tecknen och titta hur väl de stämmer överens med verkligheten. Jag är född i Stenbockens tecken och mycket av det stämmer väl men samtidigt väljer jag att ta det hela med en nypa salt. Vilket fall, jag kom och tänka på just detta när jag läste dagens affirmation. En Stenbock är ambitiös, viljestark och målinriktad. Dessa tre ord stämmer mycket väl in på mig. Jag sätter upp ett mål, tar reda på hur jag ska göra för att ta mig dit, alltså vilka resurser jag behöver och ser till att nå mitt mål. Ibland händer det att målet ändras på vägen men jag strävar alltid efter att må mina mål. Jag vågar nog påstå att jag sätter upp mål i det mesta jag gör. Det är såklart på gott och ont, varav jag numera försöker att bromsa mig själv ibland och låta mig bara vara i stunden. Det handlar om balans, som i allt här i livet.

Bild

Vad är det för resurser som kan behövas för att nå sina mål? Vad är resurser egentligen? Jag tänker att det handlar om att sätta upp mål. Fundera på vad, vilka hjälpmedel som kan behövas för att uppnå målen. Vilken väg ska väljas? Vilka människor ska blandas in? Kommer jag behöva material i sådant fall, vad för material? Oavsett om det handlar om personliga mål så som i träning, kost, karriär eller om det är på ett mer praktiskt plan, att exempelvis bygga eller skapa något, så underlättar det att ha en plan. Jag är, som ni kanske vet, lärare och pedagog. Det är kanske en arbetsskada men jag använder mig ofta av frågeställningarna: Vad, hur, varför. Något som det ”tjatades” mycket om genom hela utbildningen. Vilket fall, det innebär att du bör ta reda på vart du vill (vad), hur du ska gå till väga (hur) och vilket syfte (varför) du har. Genom att se till att ha de resurser som behövs för att nå målet kommer du lättare att nå det.

Jag har många mål och sätter ständigt upp nya. Vid årsskiftet blev mitt ”nyårslöfte” (som jag ser som ett mål som man har ett år på sig att jobba med) finna balans för både ett inre och yttre välmående. För att nå det målet använder jag mig av olika resurser, några hade jag från början medan andra resurser har jag skaffat mig under resans gång. Resurser jag använder mig av är bland annat min blogg, så jag kan följa mina tankar, funderingar och framgångar, GNLDs kosttillskott (är så glad att jag funnit kosttillsskott som verkligen lever upp till förväntningarna), vänner och bekanta och dansen. Det är några av de resurser jag använder mig av gällande detta mål.

Hur ser det ut för dig. Sätter du upp mål att sträva mot? Har du de resurser du behöver för att nå dina mål?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s