Jag väljer att vara lycklig

Jag väljer att vara lycklig – dagens affirmation

Det blir vad du gör det till. Vad väljer du? Jag väljer att vara lycklig. Vad innebär att vara lycklig? Vad betyder lycklig för just dig?

Vad är hemligheten till att känna lycka? Jag tror att det handlar om att uppskatta och glädjas av det du har och inte sörja vad du saknar. Du har ansvar för din egen lycka. Jag har skrivit det förut (alla dessa affirmationer går ju in i varandra), det finns ingen som kommer kunna göra dig lycklig och du inte är lycklig i dig själv. E_du_lycklig

Genom livet kommer vi ständigt till korsningar där vi måste göra val, ibland är det lätta och ibland svåra val. Tidigare associerade jag lycklig till tvåsamhet, att vara kär och ha någon att dela både vardag och fest med. Men. Med några år som singel har jag upptäckt att så inte är fallet. Jag kan ju faktiskt vara lycklig genom att göra val som får mig att må bra och växa i mig själv. Genom att ta ansvar för vilka människor som finns i mitt liv, hur jag förvaltar dagarna och hur jag väljer att uppskatta det som finns runt om mig just nu. Jag ska inte sticka under stolen med att jag stundtals längtar efter en partner. Jag längtar efter att få längta och saknar att få sakna. Men. Jag är helt säker på att kärleken dyker upp när jag öppnar ögonen, när jag är mottaglig. När jag är redo att ta in en människa inpå livet. Att vara singel en längre period är på gott och ont. Jag har byggt upp min vardag, det är bara me, myself and I som jag behöver ta hänsyn till och jag får den egentid jag själv önskar. Samtidigt är det en skrämmande tanke att en dag ta in en annan människa, att visa vem jag är och våga visa mig sårbar. Det kan göra så ont. Men. Du måste våga för att vinna. Det ligger nog en hel del i det. Än har som sagt inte prinsen dykt upp eller jag har iallafall inte sett honom, tills den dagen kommer väljer jag att lägga fokus på det jag behöver just nu. Att jobba med mig själv på olika vis, att utmana mig själv och fortsätta att vilja framåt utan att för den delen glömma bort att leva här och nu.

Jag väljer att vara lycklig för att jag har skapat det liv jag vill leva. Är det något som gör mig olycklig, är det mitt ansvar att se till att det blir som jag vill ha det. Det finns ett mantra som jag ofta använder, både privat och yrkesmässigt. Jag ger mig aldrig! Jag vet vad jag behöver och det är bara jag som kan förverkliga det. Jag kan för att jag vill.

Vad behöver du för att kunna välja lycka? Glöm inte veckans uppgift, att skriva ner minst en sak som du gjort idag som du är stolt över. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s