Jag följer min inre röst

Jag följer min inre röst – dagens affirmation

Har ni någonsin upplevt känslan av de där gubbarna som sitter på varsin axel och bråkar med varandra? Jag hör dem ganska ofta, men de har börjat lära sig att kommunicera, samarbeta istället för att jobba mot varandra. De där gubbarna associerar jag som min inre röst. Den inre rösten kan även vara magkänslan som jag ofta skriver om. Det finns en film som symboliserar gubbarna, alltså hjärnan och hjärtat och hur de arbetar mot och med varandra. Hittar såklart inte den nu, den är fantastisk gjord. Lovar att lägga upp den om och när jag hittar den. Hittade denna härliga bild som symboliserar hur jag upplever de där gubbarna på axlarna. (Bilden är lånad av Fitnessguru)MY_SHOULDER_ANGEL_by_HedgehogBeeblebrox

Det är bara du som vet vad som är rätt för just dig. Ingen kan någonsin ta ifrån dig det. Dessvärre är det väldigt lätt att bli vilseledd och förvirrad. Vad är det jag vill egentligen – är en ganska vanlig fråga jag brukar ställa till mig själv. Genom att sätta upp små mål och fråga mig själv ofta ”vad vill du?”, blir min inre röst tydligare och tydligare. Övning ger färdighet. Men. Det handlar om självkänslan och det vet vi ju alla, att den är någon vi alla ständigt bör jobba med. Självkänslan är ju en färskvara.

Jag har så länge jag kan minnas haft svårt att fatta beslut, stora som små. Det var otroligt jobbigt när jag fick förfrågan om att umgås, hitta på något med en vän, en stund senare kommer en annan vän och föreslår att ses och dessa två sker samma dag. Det innebar alltså att jag var tvungen att välja. Ofta dubbelbokade jag och det hela slutade det med att jag satt hemma själv. Allt detta skapade en oro om vad mina vänner tyckte om mig, att jag lovar och sedan sviker. Just den biten har jag löst som så att det första jag bokar in mig på, håller jag mig till. Visst finns det undantag men det är sällan. Dessa svårigheter av beslutsfattande kunde, kan även handla om en resa, aktivitet, ett upplägg för en dag o.s.v. Direkt när jag ställs inför ett val höjer gubbarna på axlarna sina röster. Det skapar helt klart förvirring, vem ska jag lyssna på? Jag tar då fram papper och penna och spaltar ner vad de säger. För- och nackdelar, plus och minus, ja eller nej för varje alternativ. Ibland kommer även en mittemellan kolumn med men den blir ganska fort övertalad av de andra två att hänga med i någon av deras kolumner. När jag började med detta, kändes det lite tramsigt, fjantigt. Jag har än en gång ändrat mig, jag älskar dessa listor! Det är häf
tigt vad det gör med en när man får ner tankar på papper. Allt blir så klart och tydligt och ett beslut kan fattas så mycket fortare idag. Jag kommer på mig själv att många gånger gör jag listan i huvudet nu för tiden. Övning ger färdighet.

Detta var min koppling till dagens affirmation. Hur tänker du när du läser ”Jag följer min inre röst”? Vad är den inre rösten? Bor den på något speciellt ställe i din kropp? Hur kommunicerar du med den?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s