Jag accepterar och uttrycker mina behov

Jag accepterar och uttrycker mina behov – dagens affirmation

Det finns ingen förutom jag själv som vet vad jag behöver och mår bra av. Andra kan komma med förslag, hjälpa en på vägen men det är jag som bär ansvar för att ge uttryck för mina behov.

Behov, det finns större och mindre behov. Mat, sömn och kärlek är de största behoven i mitt liv, troligtvis i de flestas liv. Jag ser till att få mat varje dag, tillräckligt med sömn för att klara dagens utmaningar. Jag berättar och visar mina nära och kära hur mycket de betyder för mig, ser till att få kramar och närhet.

20140327-111314.jpg Behov. Jag tänker känslor. Hur ger du utryck för dina känslor? Jag får ofta höra att mitt kroppsspråk talar tydligt för sig själv, på gott och ont. Jag kan inte låtsas vara något jag inte känner. Är jag glad så syns det, är jag ledsen märks även det. Oavsett känsla så vill jag på något vis dela med mig av den. Jag kan inte hålla den inom mig. En stund går bra, är jag ledsen, ställer jag mig inte direkt och gråter mitt på stan men kroppsspråket signalerar nog rätt tydligt att jag just då inte mår så bra.

Behov och känslor. Funderar lite på varför jag gör den kopplingen och att det ganska snart gled in på negativa känslor. Kan vara att det är lättare att ge uttryck för glada och positiva behov och känslor. Det är ju de jobbiga, tunga känslorna och behoven som är svårare att ge uttryck för. Rädd för att trampa någon på tårna, rädd att såra någon annan eller rädslan av att vara i vägen, att inte bli sedd och hörd när man väl ger utryck för de behoven.

Vi stannar kvar en liten stund vid de jobbiga känslorna. Eller det spelar egentligen inte så stor roll, det finns en medicin som funkar oavsett. När jag behöver få utlopp för mina känslor drar jag på mig träningskläderna, beger mig ut på en löprunda eller går till gymmet. Pluggar in hård och snabb musik i öronen och bara kör. Var jag arg, ledsen, fundersam så är dessa känslor betydligt mindre efter passet och jag ser oftast det hela med andra ögon. ”Problemet”, känslan, behovet inte var så stort som jag trodde innan passet. Var jag glad och positiv redan innan träningen så stärkt dessa känslor och behov än mer. Jag accepterade mina behov och tog ansvar över att ge uttryck för dem. Träning är och ger så mycket mer än en slimmad kropp. Den mentala biten är det största fördelen med träning. Anpassa träningen efter dig och dina behov, se till att få utlopp för det du känner och behöver.

Jag har lärt mig att om jag stänger in mina känslor, förtrycker mina behov förminskar jag mig själv. Det mår jag inte bra av. Gissar att ingen mår bra av att stänga inne känslor. Känslor ska man dela! Därför tycker jag att idag ska vi ge utlopp för minst en känsla, ett behov. Hur och vad du väljer är upp till dig. Låt oss acceptera och uttrycka våra behov!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s