Jag står upp för mig själv

Jag står upp för mig själv – dagens affirmation

När ska man stå upp för sig själv och det man tror på? När bör man ge med sig och inte stå upp för sig själv? Jag vill påstå att man alltid bör lyssna på sig själv och följa känslan. Nu för tiden gör jag oftast det. Tidigare så vågade jag inte, jag var rädd att mina vänner skulle tycka illa om mig och inte vilja umgås med mig. Idag har jag förstått att skulle någon göra så, ligger problemet hos dem och inte hos mig.

Att stå upp för sig själv handlar om att våga säga nej. Att inte alltid följa strömmen och göra som alla andra. Att våga stå upp för vad du tycker. Jag faller fortfarande in i gamla mönster, att följa andra. Samtidigt har jag lärt mig hur kroppen signalerar till mig när jag gör något jag egentligen inte vill, står för. Det gäller överlag, min största ”tuta” är magen. Den reagerar snabbt och blir uppsvullen och orolig. Då vet jag att jag bör ta ett steg tillbaka och tänka igenom situationen. Jag agerar ofta före jag tänker, men borde tänka efter före. Jag är social och vill helst vara på flera ställen samtidigt, vilket ibland krånglar till det. Jag har och det finns fortfarande kvar att jag tackar ja till erbjudanden, oavsett vad jag har lust med. När väl dagen kommer, kanske jag inte alls är på humör för att göra någonting alls. Tidigare följde jag planerna medan idag så avbokar jag när jag känner att kroppen inte orkar eller att jag inte har lust. Att göra så kan ibland skapa dåligt samvete med vetskapen att eventuellt göra någon annan besviken. Men. Samtidigt, jag skulle inte vilja umgås med någon som inte vill umgås med mig. Jag uppskattar ärlighet rakt igenom, oavsett vad det gäller, varav jag försöker bemöta mina medmänniskor på samma sätt.

BildDet hela handlar även om att våga vara stolt över vem du är och det du tycker. Är du stolt över den du är? Vågar du vara dig själv fullt ut, till hundra procent? Jag har funderat över begreppet ”blyg”. Vad innebär det egentligen att vara blyg? Jag har alltid sagt att jag är lite blyg när jag träffar nya människor. Men. Jag har ändrat åsikt. Jag är inte blyg, bara vaksam. Man finner ofta mig i utkanten av ett sällskap, mina tentakler jobbar med att ta in information om vad det är för människor jag befinner mig med och vilken plats jag kan ta i sällskapet. Det är så jag funkar, jag anpassar mig. Är det någon, några som älskar att stå i centrum har jag inga som helst problem att ta ett steg tillbaka och vise versa. Det kommer mer och mer att jag trivs att stå i centrum, min rädsla av att höras, min oro att folk ska snacka skit om mig har minskat betydligt på senaste åren. Det hela handlar om självkänslan.

 Oavsett tidigare, jag tycker att från och med idag står vi upp för oss själva! Våga visa vem du är och va inte rädd för andras åsikter. Är det någon som misstycker eller pratar bakom din rygg, handlar det oftast om avundsjuka. Problemet ligger alltså inte hos dig, var stark, stå på dig, våga säga nej. Detta kan dock bli en negativ trend, om du alltid säger nej. Det kan då bli ett destruktivt beteende och det är i sig inte heller bra. Är det så att du sagt för många nej, vänd på det. Säg ja! Hänger du med hur jag tänker? Hemligheten i det mesta i livet kan sammanfattas med ett ord – balans. Balans är bra, jag gissar balans, söker och jobbar för att finna balans i allt jag gör. Har du balans i ditt liv? Hur gör du för att finna balans?

Dagens läxa: Våga stå upp för dig själv. Säg nej om det inte känns rätt, bra för dig.

Annonser

1 thought on “Jag står upp för mig själv

  1. Ping: LänkKärlek | Älskar, älskar inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s