Jag är vacker

Jag är vacker – dagens affirmation

Bild

Tre ord som är så viktiga, så fina och något som alla förtjänar att känna. Jag anser att vi alla människor är vackra. Hur ser du på dig själv? Tycker du att du är vacker? Kan du berätta för andra att du tycker att du är vacker eller är du rädd, tycker det är jobbigt att säga något sådant om sig själv?

En fin sommar slutade med ett besviket hjärta och en brusten självkänsla, tillbaka till vardagen och karusellen hade stannat. Jag gick till underbara Leif för lite justering i rygg och sådant. Under vårt möte ber han mig ställa mig framför en spegel, titta mig själv i ögonen och säga orden ”Jag är vacker”. Det gjorde så ont, det var så svårt. Jag trodde inte på det jag sa till mig själv. Jag fick en läxa som varar fortfarande. Varje dag, minst en gång om dagen ska jag titta mig i spegeln, titta mig själv i ögonen och säga ”Jag är vacker”. Nu, efter åtta månader, går det betydligt lättare att säga orden. Framför allt börjar jag tro på orden som jag säger till mig själv. Vacker, det handlar inte enbart om utsidan. Vacker, det är ett fantastiskt fint ord. Att få höra någon säga ”Du är så vacker” är bland finaste komplimangen man kan få, tycker jag. 

Jag tänker att ingen kan se mig, om jag inte ser mig själv först. Det handlar alltid om dig själv och din egen bild av dig själv. Det är lite av vad dessa affirmationer jag dagligen skriver om, går ut på. Genom att se och uppskatta dig själv, kommer andra kunna se och uppskatta dig för den du är. När jag läste dagens affirmation kom denna låt av Christina Aguilera upp i huvudet. 

I am beautiful
No matter what they say
Words can’t bring me down
I am beautiful
In every single way
Yes words can’t bring me down
Oh no
So don’t you bring me down today

Fantastisk låt med en fin refräng. Låt ingen, aldrig någonsin, säga något annat om dig. Du är vacker! Simple as that. Jag har orden skriven på min badrumsspegel, så jag kan läsa dem varje dag. Så vad väntar du på, om du inte redan gör detta är det dags att ta tag i det. Skriv upp orden så du ofta kan se och läsa dem, säga dem. Testa och se vad som händer. Det kan ta tid, låt det ta tid. Att jobba med sin självkänsla tar tid, och det är något som ständigt bör jobbas med. Det här med självkänsla är ju en färskvara.  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s