Eau Naturell #bravalnyavanor

Fjärde och sista veckan på utmaningen med #bravalnyavanor. Jag gillar och tycker det är spännande med utmaningar. Jag kommer att hålla kvar vid tidigare veckors utmaningar och bara lägga till denna. Det är dags att tänka ”Eau Naturell”, alltså att äta så rent som möjligt (välja grönt, gryn och kött – sådant som naturen erbjuder). ”Industritillverkad” mat så som pasta, färdighamburgare, korv, tofu, quorn bör undvikas. Det kan låta jobbigt och mycket att tänka på. Men. För att göra det enklare. Kolla innehållsförteckningen på det du köper, grundregeln för att äta Eau Naturell är att den ska vara så kort som möjligt.

Bild

Jag tillbringar ofta några extra minuter när jag handlar till att läsa vad mina varor innehåller, jämför gärna med olika märken o.s.v. Det jag blir frustrerad och ledsen i själen av, är att det idag finns socker och tillsatser i det mesta av det som står i hyllorna i matbutikerna. Jag anser mig ha ganska bra koll på vad som är bra eller mindre bra att äta. Jag har mina varor, funnit märken som uppfyller de krav jag ställer på råvaror och produkter. Tyvärr kostar det lite mer att handla medveten, men jag föredrar kvalité framför kvantitet. Där har vi alla såklart ett val. Vad väljer du? 

Annonser

1 thought on “Eau Naturell #bravalnyavanor

  1. Ping: Hallonsmarr | Susannes blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s