Jag älskar mig själv mer och mer för varje dag

Jag älskar mig själv mer och mer för varje dag – dagens affirmation

Hur går det för er, jobbar ni något med er självkänsla? Kan du känna att du älskar dig själv? Blir den känslan större och större?

Jag tycker nog att det går upp och ner. Vi tjejer kan nog skylla lite på de där hormonerna som härjar runt i våra kroppar. Men. Om jag ser över en längre tid så är det uppenbart att jag älskar mig själv mer idag, jämfört med för ett år sedan.

20140320-092746.jpg

För varje motgång blir du starkare. Varje storm du lyckas ta dig igenom och du kan stå stolt där på andra sidan, växer du. När sådant händer mig, kommer den där klappen på axeln och jag vågar sträcka på mig och känna, jag klarade det.

Varje dag stöter vi på, hamnar vi i situationer där vi utmanas på något sätt. Anta utmaning, väx i dig själv och på så vis kan du lära dig att älska dig själv mer och mer för varje dag. Hur mycket kan man älska sig själv egentligen? Finns det någon gräns? Jag skulle vilja påstå att det handlar om en balans, att finns den mellan att älska sig själv skyhögt men ändå stå med båda fötterna på jorden och kunna bemöta medmänniskorna med respekt och ödmjukhet.

20140320-101415.jpg

Dagens tips eller kanske det kan bli dagens läxa. På din spegel i badrummet, i hallen eller vart du än har en spegel som du tittar dig i oftast, skriv ned en affirmation. Du kan välja någon av de jag hittills har skrivit om eller så kommer du på en egen. ”Jag är vacker” ”Jag älskar mig själv” ”Jag tror på mig själv” ”Jag är stolt över mig själv” är några exempel. Läs din affirmation varje gång du tittar i eller passerar spegeln, om några dagar byter du ut den mot en ny. Hjärnan blir då påmind om ett viktigt budskap och en process sätts igång utan att du själv egentligen behöver göra så mycket. Testa, det är rätt häftigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s