Jag förlåter mig själv för allt jag ångrar

Jag förlåter mig själv för allt jag ångrar – dagens affirmation

Ånger, ångest. Hör dessa ord ihop? Idag använder  vi ordet ångest ofta i vardagssituationer, kanske vi egentligen syftar på att vi känner oss orolig, känner oro och inte ångest. Detta är bara en fundering jag har. Var därför tvungen att kolla betydelsen av ångest och ånger på Wikipedia.

Är du en sådan som ångrar mycket av vad du gjort och går ofta med oro (ångest)? Jag har sedan en tid tillbaka jobbat mycket med just ånger och ångest. Bland det första jag gjorde var att minska på festandet, alkoholintaget. Den klassiska söndagsångesten infann sig ofta efter några glas och en utekväll. Inte för att jag gjort något knasigt utan mest för att hjärnan hann sällan med under kvällen med alla intryck. Alla människor, hög musik och blinkande lampor. Det gjorde att jag inte kom ihåg alla samtal jag haft under kvällen. Det handlade inte om att jag var för full, dricker sällan mer än en salongsberusning. Nu fyller jag helgerna med dans, skratt och nykterhet, vilket passar mig perfekt. Jag är även orolig att om jag dricker så kommer jag att vilja snusa, litar inte alls på mig själv gällande den biten tillsammans med alkohol. Jag dricker sällan nu för tiden men något glas fint rött vin unnar jag mig ibland, dock dricker jag det för smaken och inte ruset. Det går att ha roligt utan alkohol, det gäller bara att våga testa.

Jag är en människa som oroat mig mycket över vad andra ska tycka och tänka om mig, vilket i sin tur har skapat oro och många gånger ångra att jag sagt och gjort saker. Under min livsresa, som jag tror jag bara är i startgropen av, gått från klarhet till klarhet. Det där med att oroa sig och ångra gjorda saker, har jag lärt mig att hantera rätt bra. Det finns ju bara en av mig och det är ju jag. Är det så att någon stör sig på mig, så är det deras problem och inte mitt. Det går inte att vara älskad av alla, så är det bara. Jag är inte en person som man ofta finner i centrum i stora grupper men har för den delen inga svårigheter att prata inför folk. Detta är något som framför allt åren på universitetet hjälpt mig med, men även att arbeta med barn och den nära kontakten som bör finnas med föräldrarna. Jag växer ständigt som människa.

Du kan inte ångra vad som har hänt och du kan inte gå bakåt i tiden. Du kan inte ångra känslor du haft eller ångra att ditt hjärta har brustit. Det enda du kan göra är att lära dig från dina misstag och att du aldrig behöver ångra något lika mycket som du gör just nu.

20140318-124325.jpg

Jag tycker att vi idag ska ta med oss denna affirmation och förlåta oss om vi bär på ånger. Det du ångrar har redan hänt. Acceptera det. Ta lärdom av det. Just där och då fanns det troligtvis en anledning till varför du handlade som du gjorde, att det blev som det blev. Livet är för kort för att gå omkring och ångra sig över det som varit. Livet kan vara alldeles fantastiskt och skapa många skratt om man väljer att acceptera det som varit, försöker vara här och nu. Imorgon om du springer på en liknade situation som skapat ångest, tänk efter en stund. Plocka upp minnet och känslan som händelsen gav dig – gör inte om samma misstag en gång till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s