Jag behandlar min själv kärleksfullt

Jag behandlar min själv kärleksfullt – dagens affirmation

Det är ju fantastiskt att göra fina handlingar för andra människor. Men vad gör du för dig själv? Ger du dig själv den uppmärksamhet du förtjänar? Ger du dig själv kärlek varje dag?

20140317-105049.jpg

Jag anser att jag behandlar mig själv kärleksfullt, att jag tar hand om mig själv och lyssnar på mig själv. Sedan jag börjat med dessa affirmationer varje dag, ger jag mer kärlek till mig själv än jag tidigare gjort. Tack vare dessa, blir jag medveten om mig själv, hur jag mår och känner. Jag blir även utmanad genom affirmationerna då de ibland är svårt att ta emot.

I helgen har jag gett mig själv en massa kärlek genom att umgås med mina nära och kära – precis vad jag behövde, ätit god och nyttig mat. Den avslutades med 90 minuters yin yoga i en mysig studio. Underbart sätt att avsluta veckan på, rensa tankar och fylla på med ny energi. Det var första gången jag provade det. Ska erkänna att jag var lite orolig innan, när min vän berättade att man är i en och samma position i ca fem minuter. Det är omöjligt, tänkte jag. Men. Än en gång överträffade jag mina förväntningar! Jag älskade det, att bara sitta, ligga i olika positioner (vet att det kallas något annat på ”yoga-språk”, kommer dock inte på ordet nu) och andas. Låta tankar komma och gå utan att fastna i någon av dem. Ska testa Yogobes yin yoga för att se om det kan vara något jag gillar.

Det viktigaste i ditt liv är du. Var kärleksfull mot dig själv – varje dag. Titta dig i spegeln minst en gång om dagen, le och säg något, några fina ord till dig själv. Det är du värd. Klappa dig på axeln när du tar dig över murar du inte trodde du kunde klättra över. Sträck på dig, va stolt över dig själv. Det finns bara en av dig, var rädd om dig och ge dig själv mängder med kärleksfulla ord flera gånger om dagen!

Hur gör man när man är kärleksfull mot sig själv? Jag tänker att man kan göra, vara på samma sätt som när man är kärleksfull mot någon annan. Fina ord, god mat, kramar, överraskningar och fina gester. Ok, kramarna kanske kan bli svåra men mysa går ju. Bädda ner dig i soffan eller i sängen med massor av kuddar och filtar, leta fram gomusik, tänd massor av ljus och njut av din egen närvaro. Du förtjänar det! Behandla dig själv på ett kärleksfullt sätt. Har du inte gjort det förr, är det dags att börja med det idag. När du kommer hem ikväll, tänd ljus och beröm dig och njut av denna måndag. Det är du värd.

Annonser

2 thoughts on “Jag behandlar min själv kärleksfullt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s