Jag älskar mig själv och mitt liv

Jag älskar mig själv och mitt liv – dagens affirmation

Nu är vi i mitten av månadens tema, självkänsla. Hur går det för er?

Jag känner mig gladare och piggare än på länge. Jag gör saker som jag tidigare inte trodde jag skulle våga göra. Jag var rädd att säga, göra saker, rädd för att någon skulle kolla konstigt på mig, säga något elakt eller tycka illa om mig. Men. Tänker jag efter så är det väldigt sällan någon sagt något elakt till mig. Så varför har jag varit rädd för att synas, höras och ta plats? Svaret är ganska enkelt, svag självkänsla. Jag älskade inte mig själv. Idag gör jag det. Jag anser att jag är bra. Jag är inte perfekt och det är inget jag strävar efter heller. Eller perfekt, vad är det? Vem bestämmer normerna för att vara perfekt? Ja, jag ändrade mig just. Jag vill visst vara perfekt, jag är perfekt. I mina ögon. Jag är den jag är och jag älskar mig själv för den jag är. Jag har valt att jobba med dessa affirmationer varje dag för att bli ett starkare, tryggare jag. På så vis lär jag mig att älskar mig själv mer och mer för varje dag.

Jag kan, som ni kanske börjar märka, inte få nog av ordspråk och visdomsord. En bild säger ibland mer än tusen ord. Här kommer ett som passar in på dagens affirmation.

20140316-085914.jpg

Mitt liv är mitt liv. Vi alla lever bara en gång på denna planet. Istället för att oroa sig för vad som komma skall, det vet vi ju egentligen inget om eller grubbla på vad som hände igår, så lev och njut idag! Gör ett medvetet val av vilka du tillbringar dina dagar med, vilka du har i ditt liv. Glöm inte. Alla relationer handlar om att respektera varandra och om att ge och ta. Jag lever och jag älskar mitt liv! När det är något som inte känns bra, när någon gör något som sårar eller får mig att känna mig illa till mods, har jag den tron på mig själv att jag vågar lita på den känslan för att det är ju min känsla. Jag tar ansvar för mina känslor. När jag lyssnar på känslan, växer jag i mig själv och som människa. Det är ju bara jag som kan veta vad som är rätt just för mig. Ansvaret ligger även på mig att berätta för de som finns nära mig om hur jag tänker, tycker och känner.

Det är upp till dig, det är ditt liv. Hur vill du ha det i ditt liv? Hur gör du för att älska ditt liv? Vad och hur gör du för att älska dig själv? Stora frågor men väldigt viktiga och betydelsefulla att fundera över. Perfekt tankesyssla denna söndag. Så vad väntar du på? Klura lite, ta fram papper och penna och börja skriva ner saker som är bra i ditt liv, som gör att du älskar ditt liv. Finns det något du inte gillar i ditt liv? Skriv ner det i en annan spalt, skriv även ner hur du ska gå till väga för att få det så som du vill ha ditt liv. Du bär ansvar över ditt liv, se till att göra det så som du vill ha det. Och vet du? Du förtjänar enbart det bästa.

Angående att lära sig att älska sig själv, där finns det mängder av tillvägagångssätt och metoder att arbeta med. Min favorit är den Mia Törnblom skriver om i sin bok självkänsla nu. Många skapar en bok som de kallar må-bra-boken, tror även att Mia kallar den så. I den skriver du varje dag. Tre bra, positiva egenskaper hos dig själv, tre saker du är tacksam över för dagen samt tre ”hjälp”. I början kan det vara svårt att komma på tre saker i varje kategori. Det gör inget att du ibland bara skriver en sak under någon av rubrikerna. En är bättre än ingen alls. Jag rekommenderar varmt att testa detta i några veckor, det är en rätt häftigt effekt skrivna ord har.

Jag tycker att vi alla förtjänar att älskar oss själva och våra liv!

Annonser

2 thoughts on “Jag älskar mig själv och mitt liv

  1. Ping: Min kropp, mitt sinne, hjärta och själ är fyllda av tacksamhet | Susannes blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s