Jag väljer glädje och lycka oavsett omständigheterna

Jag väljer glädje och lycka oavsett omständigheterna – dagens affirmation

Glädje tar mindre energi än sorg och är så mycket trevligare. Lycka är så mycket lättare att bära jämfört med olycka. Vad väljer du? Jag förstår och vet att det ibland är svårt att välja glädje och lycka i svåra stunder. Oavsett vad som händer, så tycker jag att man ska tillåta sig själv att sörja en stund men det är viktigt att försöka finna glädje därefter. Vid svåra stunder, när livet känns hopplöst eller meningslöst kan glädje vara så lite som att kliva upp ur sängen eller uppskatta och glädjas över att en vän ringer. Försök att se och kanske till och med känna glädje över små stunder. Livet, allt behöver inte vara tiptop för att glädje ska infinnas. Fånga stunden, lev i nuet och glädjs till de små stunder.

Bild

Lycka kan ibland vara svårt att känna, finna tycker jag. Kanske det beror på att jag har väldigt höga förväntningar på hur känslan lycka ska vara. Jag har haft krav på hur livet ska vara för att kunna beskrivas som lyckligt. Någonting har förändrats under de senaste åren. Jag har lärt mig att uppskatta, leva och glädjas av små händelser. Jag behöver inte ha mycket pengar, snygg bil, märkeskläder, stor lyxig lägenhet, den där modellsnygga pojkvännen, en pojkvän över huvudtaget, ett coolt jobb och så vidare. Det jag behöver är ett jobb jag älskar som ger mig tillräckligt med pengar för att betala räkningarna och ett bra levene, tak över huvudet, nära och kära som älskar mig precis som jag är. Pojkvän behöver jag inte för att vara lycklig. Den biten anser jag ska vara en bonus i mitt egna lyckliga liv. Ja, idag kan jag känna lycka och glädje även i svåra, jobbiga stunder. Jag tillåter mig själv vara i den känsla som kommer. Är det jobbiga känslor, lyssnar jag till dem, accepterar dem, pratar om dem med nära och kära för att sedan försöka se det fina, bra som finns i mitt liv.

Väljer du glädje och lycka i alla situationer? Jag tror att hemligheten till att kunna känna dessa känslor är att se tjusningen i det lilla och i det som finns dig nära, runt omkring dig. Lär dig att uppskatta det lilla i livet helt enkelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s