Veckans frågeställningar

Kom just  på att det är en ny vecka, vilket innebär nya frågeställningar. Förra veckan skulle det skrivas ned vad du tycker mest om hos dig själv samt hur skulle någon som tycker om dig riktigt mycket beskriva dig. Den andra frågeställningen var klart lättare att besvara jämfört med den först. Det är svårt att skriva fina ord om sig själv. Men jag har fått ihop några saker, bara att fortsätta att kämpa på.

Veckans frågeställningar lyder

  • Vilka egenskaper tycker du mest om hos dig själv?
  • Vilka färdigheter och talanger tycker du mest om hos dig själv?

Dessa tåls att klura på, inte helt lätt det här med självkänsla. Men i slutet av månaden kanske allt känns lite mer självklart, lite lättare, blir bättre. En fundering som just dök upp, en egenskap, snäll. Är det en bra egenskap? Vad tycker du? Jag har nämligen lite svårt för det verbet, även duktig får mig att rynka på ögonbrynen lite. Vet inte riktigt varför, snäll och duktig.. Kanske det har att göra med att dessa ord har man ständigt fått höra sedan man var liten, orden sitter i ryggmärgen som jag idag kan höra många vuxna fortfarande använder. ”Hon är tyst och snäll som låter mamma och pappa sova om nätterna” ”Vad duktig du är som har lärt dig läsa”. Har bara så svårt att förstå dessa ord. Duktig och snäll. Jag använder dem ibland men var gång jag uttalar dem, biter jag mig i tungan. Duktig är ett verb, för det är något man gör, inte något man är, alltså inget adjektiv. Därför passar inte det ordet in under ordet egenskaper. Är ni med hur jag tänker? Jag stannar där i mitt tänkande, just ordet ”duktig” kan jag argumentera en hel om. Vi tar det en annan gång. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s