Jag är viktig för mig själv och andra

Jag är viktig för mig själv och andra – dagens affirmation

Jag har haft och har fortfarande lite svårt att ta till mig komplimanger och fina ord. Varför? Självkänslan. Så fort jag får höra att jag är bra på något eller att jag har en fin tröja eller vad som, säger jag såklart tack. Det är ju så man gör. Därefter börjar den där negativa filuren inom mig trycka ner mig och intala mig att personen bara sa så för att vara snäll men menade egentligen inte det. Inte bra någonstans. Jag ger aldrig komplimanger om jag inte menar dem och egentligen tror jag att så funkar de flesta människor. Det där onda tänket blir bättre och bättre, idag kan jag ta emot en komplimang, suga på den en stund och sen faktiskt ta till mig den med ett leende och känna glädje över de fina orden jag just fick. Dansen har hjälpt mig otroligt mycket med detta. Att få höra ”wow, vad du är bra” eller ”tack så mycket för en fantastisk dans” värmer och jag tar till mig dessa ord. De lyfter och stärker mig, jag vågar tro på att jag är bra.

Varför jag skriver om detta är för att jag vill lyfta ett tillvägagångssätt att inse och förstå att vi alla, både du och jag har ett värde. Du och jag är viktiga. Jag är viktig för mig själv men även för andra, precis som du är för dig själv och för andra i ditt liv! Vi alla har ett värde. Vi är värdefulla och vi är viktiga för de människor och älskar oss och bryr sig om oss, på samma sätt som att andra människor är viktiga för oss. Vi är flockdjur, det innebär att vi behöver andra människor för att må bra, känna oss trygga.

Bild(Denna härliga bild är lånad)

Viktig… Känn på ordet. Det är ett stort ord. När jag tänker efter så är jag viktig både för mig själv och för andra. Det är viktigt att jag tar hand och vårdar mig själv, att jag mår bra, att jag tar ansvar för detta. Det är även viktigt att upplysa de människor som är viktiga i ens liv om dess värde. Jag tror med stor säkerhet att de känslorna är ömsesidiga. På så sätt kommer du, om du inte redan gjort det, inse att du är viktiga för andra. Det viktigaste i ditt liv är just dig själv, det viktigaste i mitt liv är jag. Om jag inte är jag, vem ska jag då vara?

En bra start på denna vecka – DU ÄR VIKTIG! Ha det i tanken och påminn dig själv om detta ofta.

Annonser

1 thought on “Jag är viktig för mig själv och andra

  1. Bra inlägg skrivit! Tack för de orden.
    Att jobba med sin självkänsla är en sak man alltid får göra, livet ut.
    Vissa dagar är bättre än andra, ibland vill man dra täcket över huvudet för att man känner sig ful o inte vill visa sig, och ibland kan man stråla av glädje o stolthet.
    Ha en bra dag! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s