Jag älskar mig själv precis som jag är

Jag älskar mig själv precis som jag är – dagens affirmation

I vårt uppkopplade samhälle som vi lever i idag är det lätt att alltid sträva efter att se ut, vara som någon annan. Men om jag inte är jag, vet är jag då? Min eviga hatkärlek till Facebook fortsätter. Det finns galet många grupper och sidor som handlar om hälsa och fitness. Jag är med i ett flertal av dem och ska inte sticka under stolen med att jag blir påverkad av alla bilder som tjejer lägger upp på sina slimmade, smala, muskulösa kroppar. Självklart är det mitt eget val att jag är med i dessa grupper, sidor. Jag blir provocerad samtidigt som det ger mig motivation att fortsätta tro på mig själv och bilderna påminner mig om att jag inte kan eller vill ha en sådan kropp – jag skulle behöva offra så mycket av min tid som jag idag hellre lägger på annat. Jag tittar iallafall på bilderna, tittar mig i spegel och jämför! Varför?!! Blir arg på mig själv av en sådan handling. Jag gillar ju min kropp. Det är alldeles fantastiskt att kunna ha armar och ben som funkar som de ska, en mage som tar upp näring på ett bra sätt och fördelar energi till mina kroppsdelar. Jag är kvinna, jag har former, mage, rumpa, lår och bröst. Förr så skämdes jag över min bröst för att de inte var så stora men de är faktiskt mina. Låren och rumpan dallrar för mycket, det blir svallvågor när jag går – tänker jag ibland. Men kom igen Susanne! Du är vacker! Magen är det heller inget fel på, den är mjuk och lite hård, precis som det ska vara. Det är nog inte bara jag som kämpar med dessa hjärnspöken om att vilja se ut lite mer som hon på den där bilden. Ja, jag älskar min kropp precis som den är, för att den är min. Såklart har jag mål och vill se resultat när jag tränar men den där hetsen jag tidigare känt, är betydligt mindre nu. Idag tränar jag för en god hälsa, att kunna vara aktiv och bygga en hållbar kropp som orkar bära mig i många, många år till.

Människan har ju många sidor och det är svårt att acceptera att man är som man är, känner och reagerar som man gör. Jag tror att så länge du lyssnar på din kropp och vad ditt hjärta och din hjärna försöker berätta för dig, att våga tro och framför allt erkänna för dig själv att ”jag är bra”, blir det bra. Det blir vad man gör det till. Våga lita och tro att du är bra! Tycker att det ligger en hel del sanning i denna bild.

20140308-134715.jpg

Nu har jag slutat jämföra mig med andra. Nu älskar jag mig själv precis som jag är. Är det så att det finns människor som stör sig på mig, ligger problemet hos dem inte hos mig. Hur tänker du? Hur ser du på dig själv? Älskar du dig själv?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s