Vad gör dig glad?

Vad behöver du för att må bra, skratta och fyllas av lycka och glädje? Det finns mycket forskning och många studier som visar  att vid bland annat fysisk aktivitet utsöndras endorfiner, som är ett glädjehöjande hormon. Det kallas ibland även för ”kroppens egna morfin”, jag förstår det. När jag dansar fylls jag av ett obeskrivligt lyckorus, det är alltså endorfinerna som pumpar runt i kroppen och gör att jag orkar dansa i timmar med ett ständigt leende. Jag somnar med det där leendet och det är fastklistrat i dagar efter. Underbar känsla och vill bara ha mer! I dansvärlden kallar vi det att man blir ”danshög”. I helgen ska jag fylla på endorfinförrådet (funkar inte riktigt så, jag vet men det låter ju bra) genom dans både ikväll och imorgon. Mer dans till folket helt enkelt!

20140307-132505.jpg

Annonser

3 thoughts on “Vad gör dig glad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s