Jag omger mig med människor som tar fram det bästa i mig

Jag omger mig med människor som tar fram det bästa i mig – dagens affirmation

Har ni tänkt på hur många människor man träffar och passerar dagligen och hur många av dem som går obemärkt förbi. Sådant kan jag bli fascinerad av. Det är underhållande att sitta på ett fik och bara titta på alla de människor som passerar. Jag blir nyfiken på att få veta vad de går och tänker på, vart de bor, vad de jobbar med o.s.v. Ibland så stannar någon av dessa människor upp, de ser mig och vi börjar prata med varandra. Sådana möten är alltid lika spännande, än om de ibland blir korta.

Jag har varit inne på det förr och kommer in på det igen. Börjar förstå att dessa affirmationer går ihop med varandra. Vilket fall. Min tolkning av dagens affirmation handlar om att se sig om och reflektera över vilka människor du har runt omkring dig. Att ställa sig frågan varför just dessa människor finns i ditt liv. Det är tråkigt att inse att man ibland kommer för långt ifrån vänner, att man går olika vägar och något som en gång var en nära relation är nu en ytlig bekant. Det handlar inte om att man är ovänner, har bråkat, bara att man glidit ifrån varandra och ingen har lust eller kanske ork att jobba på relationen. Det är då det händer, man blir ytliga bekanta som är trevliga och artiga mot varandra om man springer på varandra. Men mer än så är det inte. Jag har varit med om det ett antal gånger i mitt liv. Det är en förlust varje gång, för någonstans så älskar jag och bryr mig om människan. Men. Ibland skiljs vägarna åt. Och. När en dörr stängs, öppnas snart en ny. Det är ju det som är så spännande! 

20140307-120525.jpg

Jag omger mig med människor som tar fram det bästa i mig. I mitt liv har jag människor som ger mig något, som jag har ett utbyte av. Oavsett relation handlar det om att ge och ta. Det handlar om en ömsesidig respekt, att kunna vara öppen och ärlig mot varandra. Det blir så lätt missförstånd annars. Jag vill må bra och få de människor som finns i mitt liv att må bra, tillsammans hjälper, stöttar vi varandra, skrattar och gråter tillsammans. Vi ska lyfta, inte stjälpa varandra. Är det någon som tar mer energi av dig än vad den ger, fundera på om det är så du vill ha det. Oprah Winfrey är en klok kvinna. Detta citat ligger det så mycket sanning i.

”Oavsett om det handlar om kärleksförhållande eller förhållande till chefen eller Dina nära, så handlar det aldrig om motparten.
Det handlar alltid om DIG! Det handlar alltid om Dig och hur Du väljer att vara i stunden.
Sanningen är att Du själv skapar situationen – men kanske inte på det sätt Du tror.”

Jag är så otroligt glad och tacksam för att jag har människor som bryr sig om mig och älskar mig för den jag är. Jag har aldrig, trots omständigheterna, varit så lycklig, känt mig så älskad som jag gör idag. En underbar känsla som jag önskar att alla människor fick känna, varje dag. Alla får tänka och tycka som de vill, det är det lag på. Jag blir bara lite ledsen i ögat när någon säger att de inte kan bli lyckliga förrän de finner ”den rätta” att leva och dela sitt liv med. Visst längtar jag också efter att finna HAN men han verkar vara blyg eller gilla att leka kurragömma och jag är urusel på just den leken. Mitt liv kan inte stanna upp för det, jag måste ju se vad som finns runt omkring mig här och nu, uppskatta och utveckla min egen lycka. Ett av mina motton i livet är ”Jag kan inte göra någon lycklig, om jag inte själv är lycklig”. Mår inte jag bra, kan jag inte få någon annan att må bra. Allt startar hos dig själv. DU har ansvar för ditt liv och det blir vad DU gör det till. Så se till att omge dig med människor som tar fram det bästa i dig.

Annonser

2 thoughts on “Jag omger mig med människor som tar fram det bästa i mig

  1. Ping: Energigivande människor | mot bättre hälsa

  2. Åh vilka kloka tankar, önskar alla tänkte likadant! Framförallt i min ”åldersgrupp”, jag tillhör ju de som slussas ut i vuxenlivet och skulle säga att 90% av mina vänner tror livet löser sig om de hittar han med stort H *suckar lite* Vi verkar glömma bort att vi själva har den största makten i våra liv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s