Jag är värd allt gott i livet

Jag är värd allt gott i livet – dagens affirmation

Jag har nämnt det i tidigare inlägg men skadar inte att ta upp det igen. Du förtjänar enbart det bästa, så även jag! Alltså, vi är värda allt gott i livet. Varför nöja sig med det som är bra när man kan få det bästa? Diskuterade detta med en vän här om dagen och vi kom fram till att detta är tvåsidigt. Jag tror att det gäller att hitta en balans i allt, att ibland stanna upp och njuta av nuet. Att inte alltid rusa på framåt, att ständigt sträva mot högre mål. Ibland kan det vara så att ”good is enough”. Värt att nämna är även att vi alla är olika. Jag är så imponerad av de människor som nöjer sig med det enkla, det lilla. De som inte har jätte stora planer och visioner om sitt liv, som inte behöver eller vill ut och se världen. De är nöjda med tillvaron runt omkring. Jag däremot verkar aldrig bli riktigt nöjd, när jag väl funnit en plats som jag trivs på, börjar jag fundera på vad jag ska göra här näst. Det är som att jag blir lite uttråkad av att stå på ett ställe under en längre tid. Kanske det handlar om någon slags mognad eller så handlar det bara om att jag gillar variation. Men. Jag skulle vilja vara lite mer som många där hemma i norr är, nöjd med det som är. Jag tänker att en dag, när jag funnit det bästa, den bästa platsen, pojkvännen, vänner, arbete kommer jag kunna slå mig till ro…eller? De bästa vännerna har jag redan funnit visserligen men man kan alltid finna fler. Men allt det andra är jag fortfarande på jakt efter, utan större panik. Det bästa dyker upp, löser sig med tiden. Var sak har sin tid, som mormor brukar säga.

20140306-080909.jpg (bilden är lånad)

Dagens affirmation får mig även att tänka på allt som är gott inom hälsa och kost. Vad är gott? Jag älskar mat, att laga mat och att äta den. Kan tillbringa många timmar i att gå i matbutiker och framför allt i de ekologiska butikerna som ploppar upp lite här och var i stan. Komma hem med nya spännande råvaror, för att sedan stå i köket resten av dagen, kvällen och experimentera fram nya goda rätter men framför allt nyttigt bröd, mellanmål, snacks, desserter och sådant. Jag handlar nästa allt ekologiskt alternativt närodlat, producerat numera, det är ett val jag gjort för att jag gillar kvalité framför kvantitet. Det florerar dagligen i media om alla besprutade och konstgjorda livsmedel vi så lätt finner i butikerna idag. Jag blev och blir fortfarande påverkad av hur media uppmärksammar den kost vi idag stoppar i oss. På gott och ont men till största del blir jag förskräckt och väldigt arg. Det är största anledningen att jag idag väljer att lägga ner ganska stora pengar på bra och riktiga råvaror. Tyvärr är det fortfarande väldigt dyrt att välja ekologiskt och jag kan förstå att alla inte har råd med det. Men. Alla kan vi göra ett medvetet val. Att välja några varor att byta till ekologiskt. Kaffe, te, vindruvor (druvor, russin, vin), potatis, mejeriprodukter, kött och bananer är varor som jag tycker man ska välja ekologiska. Kött och mejeriprodukter med största anledningen att vi måste värna om de svenska lantbruken som är på väg att gå under på grund av all importerad mat. De andra råvarorna innehåller väldigt många bekämpningsmedel och gifter som inte går att få bort. Ett tips till dig som gillar vin, välj ett ekologiskt, helst även KRAV-märkt och slipp huvudvärk dagen efter. Det är nämligen gifterna i druvorna som kroppen reagerar på. En annan anledning till att välja ekologiskt kaffe, te och bananer är att de som arbetar ute på fälten dels får dåligt betalt men även arbetar under otäcka förhållanden bland gifter och annat. Är du intresserad av att läsa mer om varför du bör välja dessa varor ekologiska, kolla in denna artikel. Naturskyddsföreningen är en mycket bra förening som har många kloka råd och artiklar, kolla in denna.

När jag hamnar i situationer som känns jobbiga, när jag inte blir sedd, när jag blir orättvist behandlad, brukar jag tänka ”Stopp, jag är värd så mycket bättre!”. Därefter börjar jag se mig om efter den mest optimala lösningen och börja jobba för att få det som jag anser mig förtjäna – för jag är värd allt gott i livet. Och vet du. Det är du med!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s