Jag utvecklas och växer som människa

Jag utvecklas och växer som människa hela tiden – dagens affirmation

När jag läste denna affirmation blev jag glad, för detta är något jag verkligen anammar. Jag tror att de flesta människor som har ”ögonen öppna” gör detta. Jag tror det handlar om att leva i nuet så mycket som möjligt och se svårigheter som möjligheter.

20140304-133022.jpg
Du skulle inte vara den du är idag
om du inte hade de erfarenheter du besitter. Alla har vi ett bagage, ett förflutet som formar oss. Hur vi väljer att ta till oss och arbeta med dessa erfarenheter gör vi alla olika och det är enbart du själv som kan styra över din egen utveckling.

Förra månadens tema som handlade om tillit går in i dagens affirmation. Jag tänker främst på frågeställningarna som jag skrev om i söndags men även de som tagits upp under februari. Vi skulle välja ut tre situationer som vi tagit oss igenom på ett bra sätt trots att det var jobbigt. Därefter fundera på om de inre resurserna och om man lärt sig något av situationen. Jag tror att det är genom att reflektera och analysera som vi har möjlighet att förändra vår syn på svårigheter till möjligheter. Genom våra erfarenheter lär mer om oss själva, varför vi gör som vi gör och hur vi kan handla nästa gång vi hamnar i liknade situation. Jag tror även att det är viktigt att våga stanna upp, mitt i en händelse, och försöka se på situationen från olika perspektiv. Fundera på om man varit i liknade situation tidigare och hur man ska lösa den denna gång. Varje dag, varje tillfälle är unikt. Det är ju dumt att göra samma sak två gånger när det oftast finns många olika lösningar.

Det händer ständigt saker i mig, jag står numera aldrig stilla och suktar alltid efter att få lära mig mer om mig själv, mina reaktioner och varför jag tänker och agerar som jag gör. Det finns mängder med böcker och galet många sidor på webben. På Facebook finns det såklart också många sidor. Sök på framsteg, personligt ledarskap, personlig utveckling eller självkänsla. Jag är fortfarande imponerad av hur lättillgänglig information är idag, det är bara att googla på ett ord så kommer det upp mängder med förslag på sidor och diverse diskussionsforum. Jag tycker att det är både intressant och roligt att läsa och jobba med sig själv med hjälp av böcker. Men. Något som är otroligt givande, spännande och intressant är att prata och diskutera personlig utveckling (för det är det jag tycker att det handlar om) med vänner och bekanta. Forum för all del men inget kan slå känslan av ett verkligt möte, att kunna se, och känna om man så vill, den man pratar med. Jag bara älskar det och det ger mig så otroligt mycket! Tid och rum försvinner lätt när man börjar prata om hur den andre tänker, reagerar, agerar i olika situationer. Man jämför med sig själv och tar del av varandras erfarenheter på ett positivt sätt. Nu kanske det låter som att jag gör det hur som helst och överallt men riktigt så är det inte. Att hamna i sådana samtal sker främst med vänner, nya som gamla som också är intresserad av personlig utveckling och NLP som det så fint kan kallas.

Var befinner du dig och hur tar du ansvar för din egen utveckling?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s