Jag älskar att vara jag

Jag älskar att vara jag – dagens affirmation

Det finns bara en av mig och det är jag. Om jag försöker att vara någon annan, så är det ju inte jag. Idag är det ibland svårt att veta vem man är. All information som hjärnan ständigt matas av i form av reklam och sociala medier, gör att man lätt (speciellt vi tjejer tror jag) börjar jämföra sig med andra och ta efter andra.

20140222-113238.jpg

Prestationer jämförs ständigt, redan från födsel börjar föräldrarna jämföra sitt barn med andras och sedan fortsätter det så länge vi lever. Om vi inte medvetet gör en förändring. Jag har så länge jag kan minnas och gör det garanterat fortfarande ibland, jämfört mig med andra. Nu på äldre dagar så har jag dock kommit på att det är väldigt stressande att ständigt sträva efter att likna någon som inte är jag. Självklart kan mål sättas upp, både fysiska och psykiska men den enda du ska tävla mot, är dig själv. En strävan efter att bli ett bättre du.

Idag älskar jag att vara jag. Jag känner mig relativt trygg i vem jag är och vad jag står för. Jag har satt upp strävansmål för mig själv men det finns inga uppnåendemål (om vi ska prata lärartermer). Jag tror att det är hälsosamt. Det gör inte så mycket om inte målet nås i den grad som var tänkt i början. Det viktigaste är ju att jag mår bra under tiden och alltid, alltid lyssnar vad min kropp försöker säga till mig.

Jag älskar att vara jag.
Jag kan inte vara älskad av alla och det gör mig ingenting, jag har skrivit det förut men skadar inte att göra det igen, de människor som finns i mitt liv idag är handplockade och ”valda” med omsorg. Det är personer som ser och älskar mig för den jag är, och det är ömsesidigt.

Jag älskar att vara jag – jag älskar mitt liv.
Det blir ju vad du gör det till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s