Jag trivs med mig själv

Jag trivs med mig själv – så lyder dagens affirmation.

Jag tycker om mig själv
och trivs i mitt eget sällskap. Jag tror att det är jätte viktigt att vi trivs med oss själva, för att kunna få andra att trivas med oss. På samma sätt som att älska dig själv innan du älskar någon annan.

Jag anser mig vara en social varelse, gillar att träffa vänner, nya människor men däremellan behöver jag lite tid för mig själv. Där jag kan samla energi och ibland sitta hemma, titta på film helt själv och fundera över livet.

Livet är såklart inte alltid lekande lätt.
Det är stundtals svårt att trivas med mig själv. Ibland kommer stora läskiga hjärnspöken. De kommer främst i situationer där jag utsätter mig för något jag inte kan eller behärskar så bra. För att nämna ett exempel, dansen. Jag älskar att dansa, dansen ger mig otroligt mycket. Men ser mig fortfarande lite av en nybörjare, då jämför jag mig med de som dansat i många, många år, tävlat och sånt. Det är dumt att göra så men ibland blir jag svag och då kommer spökena.

20140219-104209.jpg (denna fantastiska bild har jag lånat av jagkaninte.se, som för övrigt är en rätt intressant och rolig sida)

Hjärnspökena gör att jag blir osäker och intalar mig själv att jag inte kan. Vad tror ni händer när man låter hjärnan tänka så? Det går såklart inte bra, felsteg, baksteg, fattar inte signalerna osv. Detta är en av många anledningar varför jag älskar dansen. Man kan utmana sig själv hela tiden, kliva ur trygghetszonen. Tidigare när hjärnspökena kom, gick jag hem. Nu blir jag arg och irriterad på dem och kämpar för att skrämma iväg dem. Oftast lyckas jag. Vad jag då gör är att övertyga mig själv att jag är bra på det jag gör och försöker ta till mig av de komplimanger jag får när jag dansar. Detta leder i sin tur till att jag trivs mer och mer med mig själv.

Våga slåss med dina hjärnspöken!
Jag lovar att du kommer vinna om du bestämmer sig för att vinna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s