Detox dag 1

Detoxens första dag är nu avklarad. Jag följer som sagt Yogobe och dess rekommendationer så här i början för att testa. Till frukost blev det en grön smoothie gjord på spenat, banan, avokado, lite proteinpulver (vanilj), ärtor och vatten. Den blev helt ok och jag stod mig på den i ca tre timmar.

Efter frukost och innan sängdags ska det drickas 2 glas ört- och fiberdryck samt ta 2 kapslar av en örtblandning, båda från Holistic. Den där drycken är mindre god men den går ner, har ju druckit det som smakar värre.

På förmiddagen tillverkade jag min alldeles egna grönsaksjuice, gjord på spenat, banan, morot, apelsin, lite citron och vatten. Mixade allt, silade och sedan var det bara att dricka. Mycket god blev den.

20140217-210706.jpg

Till lunch lagade jag lax i ugn med sallad till. Enkelt och mycket gott. Lax är en av mina favoritfiskar. Även denna gång tog det ca tre timmar innan kroppen sa att den ville ha ny energi. Under eftermiddagen kom jag dock in i ett tröttäcke sant fick otrolig frossa. Detta tror jag inte beror på detoxen utan andra saker som just nu pågår i mitt liv.

Efter en liten tupplur kommer mitt första möte med Yogobe och deras fantastiska instruktörer. 40 minuter senare hade jag åter fått värme i kroppen och redo att tillaga middagen.

20140217-210813.jpg

Det blev potatis- och broccolisoppa gjord på kokosmjölk. Jag kokade potatis i buljong, när den var mjuk lade jag i broccolin. Den fick inte koka, mixade allt med en mixerstav. Därefter tillsatte jag kokosmjölk, värmde soppa något. Finrev en morot som jag strödde på soppan i skålen. Mm vilken god soppa det blev!

Kvällens aktivitet blev ett besök på gymmet och löpbandet. Ett långpass med fokus på att hålla ner pulsen. Det är väldigt mycket på gång i livet just nu och var tvungen att rensa tankarna lite. Det kan inte finnas bättre sätt att göra det på, än att träna, framför allt löpning för min del.

När jag kom hem, drack jag en grön smoothie (som var kvar från frukosten). Därefter detox-kuren och nu är det dags att gå och sova. Har satt upp ett litet mål, att börja varva ner och göra mig redo för sängen runt 21. Kl 22 ska fröken ligga i sängen. Jag läste nämligen någonstans att kroppen behöver lite extra sömn under detoxen. Man ska vara snäll mot kroppen, den förtjänar det. Därför säger jag nu godnatt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s