Susanne vs nikotindjävulen

Passerat tre veckor nu. Tre veckor utan nikotin. Jag är så stolt över mig själv och imponerad över mitt driv och viljan att lyckas.

I fredags hade jag 30-års fest med mina vänner i Stockholm. Alkohol var inblandad under kvällen, första gången sedan jag dumpade nikotindjävulen. Känslan kom på tok för snabbt, bara efter ett glas vin började djävulen bråka med mig. Efter någon timme var det storbråk inom mig. Jag tappade humöret (lättirriterad) och ett skratt kändes långt bort. Jag försökte med de olika metoderna jag tidigare använt när känslan kommit. Allt bara exploderade inom mig. Snus, snus, snus! Det kändes som att jag skulle gå sönder inombords. Jag diskuterade med vännerna om att ikväll kan det väl va ok att snus – firar ju min födelsedag. Jag är otroligt tacksam över att de förstod att det inte skulle vara någon bra idé. Men jag var som besatt av tanken. Ska jag klara av denna kväll måste jag göra något, tänkte jag.

Efter min veckas nedtrappning, slutade jag helt utan att ersätta snuset med nikotintuggummi eller onico. I fredags blev jag svag, köpte en sådan. Jag tog tre-fyra stycken under kvällen. Igår fick jag för mig att lägga in en. Den åkte ut nästan lika fort. Känslan var inte alls lika behaglig som den brukade vara.

Nu sitter jag på planet påväg mot sydligare breddgrader. Ska boosta mig med sol, värme och ledighet! Dosan är med i väskan, ifall jag skulle hamna i ett sådant anfall igen. Om inte. Kommer den få följa med hem om en vecka, orörd.

Det går bra, anser att jag än en gång besegrade nikotindjävulen. Om någon timme landar vi i Spanien – min belöning för att jag har tagit klivet ut mot ett än hälsosammare liv. En friskare och fräschare Susanne blir resultatet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s