Dygn 2 och fortfarande jag som leder!

Är nu inne på mitt andra nikotinfria dygn. Det går bra, den största svårigheten är att jag inte kan sova om nätterna. Jag ligger och vrider och vänder, slumrar till, vaknar alldeles kallsvettig. Så håller nätterna på. Jag vet inte om det beror på att kroppsnära i uppror, ren panik när den inte fått sitt gift den är så van vid. Men det var tufft att jobba idag, än om det gick bra.

Efter jobbet passerade jag stället där jag brukar köpa min snus (köpte alltid stock), men denna gång tittade jag enbart in genom fönstret för att sedan fortsätta längs gatan. Det går däremot åt nästan en hel påse tuggummi om dagen! Men. Så mycket bättre jämfört med snuset.

Jag ska klara det här! Just nu känner jag mig varken särskilt fräsch eller pigg men förhoppningsvis blir det lite fler sovtimmar i natt och bara det kanske gör livet lite lättare.

Jag har googlat och läst lite om vad som händer i kroppen när man slutar med snuset. Man får brist på dopamin, vilket är ett hormon som kopplas till hjärnans belöningssystem. För att tillfredsställa denna brist bör du äta mer protein, men det räcker med ”lätta” proteiner, så som mandel, keso, böner, linser, avokado och bananer. Läs mer om dopaminets påverkan här.

Mindre socker, mer mandel, avokado och bananer ska jag testa! Jag håller på att titta efter en resa till varmare och soligare breddgrader. Det skulle vara underbart, en veckas semester med sol och värme! Det tycker jag att jag är värd🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s